ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΚΡΙΒΩΣ

Στις 12 Μαΐου θα ξεκινήσει τελικά η μεγάλη δίκη για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό κύκλωμα», καθώς χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε τα αιτήματα αναβολής που είχαν υποβάλει συνήγοροι υπεράσπισης, λόγω κωλύματος στα πρόσωπά τους.
Η πρώην δικαστής Αντωνία Ηλία Η απόφαση μάλιστα του δικαστηρίου να μην αναβάλει, προκάλεσε την οξεία αντίδραση του συνηγόρου Γιάν. Μαντζουράνη, ο οποίος σε αποστροφή του λόγου του αναφέρθηκε σε συνθήκες μη δίκαιης δίκης και υποστήριξε ότι «δεν μπορεί, ενώ υπάρχουν αποδεδειγμένα κωλύματα παραγόντων της δίκης, να "σανιδώνεται" η ελληνική Δικαιοσύνη.
Ακόμη χθες, αμέσως μετά την εκφώνηση των ονομάτων των εκατό και πλέον μαρτύρων, ο υπερασπιστής του αρχιμανδρίτη Ιάκ. Γιοσάκη ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή του βασικού μάρτυρα Τόσκα, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία χαρακτηρίστηκε «αγνώστου διαμονής», ενώ έκανε νέο αίτημα να κληθεί ως μάρτυρας για την υπόθεση η δικηγόρος, σύζυγος του υφυπουργού Εξωτερικών, Χριστίνα Βαληνάκη. «Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πρώην ανακρίτρια και καταζητούμενη Αντωνία Ηλία παρέβαινε το καθήκον της ακόμα και στον ύπνο της, εκτός από τέσσερις υποθέσεις με μεγάλο οικονομικό αντικείμενο, που όλες τις διαχειριζόταν η κ. Βαληνάκη. Η απουσία της από τον κατάλογο των μαρτύρων είναι σοβαρή», υποστήριξε ο Γ. Μαντζουράνης.
Ο αρχιμανδρίτης Ιάκ. Γιοσάκης Υπενθυμίζεται ότι η κ. Βαληνάκη υπήρξε συνεργάτιδα στο γραφείο τού εκ των κατηγορουμένων δικηγόρου Αθ. Κεχαγιόγλου, η οποία -σύμφωνα με πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου- είχε περιφερειακό ρόλο, δρούσε δηλαδή ως «απεσταλμένη» του δικηγόρου, χωρίς να γνωρίζει το παρασκήνιο που φέρεται να είχε προηγηθεί για να στηθούν οι συνθέσεις των δικαστών σε υποθέσεις του γραφείου Κεχαγιόγλου. Για την υπόθεση πρόκειται να δικαστούν δεκαοκτώ άτομα (είχαν παραπεμφθεί 21, αλλά για 3 που αντιμετώπιζαν μόνο πλημμελήματα επήλθε παραγραφή), ανάμεσα στα οποία είναι ο αρχιμανδρίτης Ιάκ. Γιοσάκης και οι δικηγόροι Αθ. Κεχαγιόγλου, Γ. Νικολακόπουλος και Ν. Εμμανουηλίδης. Απούσα από τη συνεδρίαση είναι η φυγόδικη πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία (αλλά και ο στρατιωτικός γιατρός Εμμ. Νιώτης), η οποία θα δικασθεί ερήμην για όσα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα αντιμετωπίζει και δεν έχουν παραγραφεί. Για τα κακουργήματα που της καταλογίζονται, η διαδικασία έχει ανασταλεί, προκειμένου να μην τρέχει ο χρόνος παραγραφής. Το παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ομάδα που «επί τέσσερα χρόνια δρούσε στα δικαστήρια, στήνοντας δικαστικές αποφάσεις, αλλάζοντας πινάκια δικαστηρίων, επισπεύδοντας δίκες και αντικαθιστώντας δικαστές από "αρεστούς" και "γνωρίζοντες", ώστε να παραμείνει άρρηκτος ο δεσμός της ανομίας. Κι όλα αυτά με "σκοπό τα ανυπολόγιστα οικονομικά οφέλη". Γι' αυτό τον λόγο "συγκρότησαν συμμορία (αναφέρονται ως μέλη οι πρώην δικαστές Αντωνία Ηλία, Παναγιώτα Τσέβη, οι δικηγόροι Κεχαγιόγλου, Νικολακόπουλος, Εμμανουηλίδης, ο αρχιμανδρίτης Ιάκ. Γιοσάκης κ.ά.), με σκοπό να τελεστούν εγκλήματα, χρησιμοποιώντας προς συγκάλυψη διάφορους δικηγόρους που ήσαν άσχετοι με αυτούς και τις περισσότερες φορές αγνοούσαν τα εγκληματικά τους σχέδια».ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΘΑΨΑΝΕ. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΕΔΩ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ ΕΜΠΛΑΚΗΚΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΤΙ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ;ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΩ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΙΨΕΙ ΑΛΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΤΩΡΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΑΧΑΝΕΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ 30.000 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΕΝΝΟΩ ΕΤΣΙ.ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΝΤΕ ΣΤΗ ΒΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ.ΕΜΠΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ,ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΗΛΗΜΕΝΟΙ.ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΔΙΚΑΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.