ΕΝΩΘΗΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΗ


Η Επιτροπή Οικονομικών της Κυπριακής Βουλής κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών και τις εποπτικές αρχές της Κύπρου να δώσουν εξηγήσεις για την απόφαση μεταφοράς της έδρας της ΜΡΒ στην Αθήνα και για τις καταγγελίες, τις οποίες διατύπωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Τράπεζας Ανδρέας Βγενόπουλος.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αθανάσιος Ορφανίδης υπεραμύνθηκε του θεσμικού πλαισίου, το οποίο, είπε, προσδίδει ασφάλεια και προστασία στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα και στην Κύπρο ως χρηματοοικονομικό κέντρο.
Ωστόσο, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο βελτιώσεων, όταν και εάν χρειαστεί. Είπε επίσης ότι την περασμένη Παρασκευή είχε συνάντηση με τον κ. Βγενόπουλο και από τα όσα του ανέφερε, η απόφαση δεν θα επηρεάσει τις εργασίες της τράπεζας στην Κύπρο, ούτε τη φορολογία της κυβέρνησης.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, ανέφερε ότι έχει δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στην πρόθεση της Marfin για μεταφορά της έδρας της και πρόσθεσε ότι αυτή η πρώτη πρόθεση πρέπει να εγκριθεί από το 75% των μετόχων της, που οι περισσότεροι είναι Κύπριοι. Ο κ. Σταυράκης ανέφερε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις της κυβέρνησης είναι ότι οι επιπτώσεις στα δημοσιονομικά θα είναι μηδαμινές και ο φόρος δεν θα χαθεί.TI NA ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΙΣ ΜΟΥ ΜΟΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ 75% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΥΓΕΙΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΕΧΩ;ΤΙ ΕΧΩ;ΛΕΣ ΜΩΡΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑΠΛΥΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΕΥΡΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΝΑ ΒΡΗΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ;ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΕΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΞΕΡΕΤΕ ΜΩΡΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΔΩΡΕΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ 50 ΔΙΣ ΠΑΙΡΝΗΣ 1 ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 49 ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΑΛΛΑΞΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΧΑΣΑΜΕ.ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΩΩΤ.