ΑΝΕΚΑΜΨΕ ΔΟΞΑΣΟΙ ΚΥΡΙΕ


Ο Μπαράκ Ομπάμα κληρονόμησε μια πολιτική εθνικής ασφάλειας, την οποία προεκλογικά απέρριπτε, αλλά τώρα ως πρόεδρος την ενστερνίζεται. Για παράδειγμα, διατήρησε τα στρατοδικεία του Τζορτζ Μπους, στα οποία εκδικάζονταν οι υποθέσεις των υπόπτων για τρομοκρατία, αφού προηγουμένως τα είχε χαρακτηρίσει «τεράστια αποτυχία» και «νομική μαύρη τρύπα».
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το περασμένο καλοκαίρι υποστήριζε ότι το «δικαστικό σύστημα είναι ικανό να καταδικάσει τρομοκράτες». Μόλις όμως ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα κατάλαβε ότι τελικά δεν ήταν.
Καθ' όλη την προεκλογική του εκστρατεία ο κ. Ομπάμα ασκούσε δριμεία κριτική στη στρατηγική αντιμετώπισης τρομοκρατικών απειλών του κ. Μπους στο Ιράκ, επιμένοντας ότι δεν μπορεί να πετύχει. Νωρίτερα φέτος, όταν ξέσπασε ένα κύμα βίας στο Αφγανιστάν, ο κ. Ομπάμα διέταξε την αποστολή περισσότερων στρατιωτών στη χώρα, εφαρμόζοντας στο Αφγανιστάν την ίδια στρατηγική που χρησιμοποίησε ο Τζορτζ Μπους στο Ιράκ.
Ως υποψήφιος ο κ. Ομπάμα υποσχέθηκε να λήξει τον πόλεμο στο Ιράκ, αποσύροντας τα στρατεύματα το Μάρτιο του 2009. Ως πρόεδρος καθυστέρησε την αποχώρηση και δήλωσε ότι στο Ιράκ θα παραμείνουν περίπου 50.000 Αμερικανοί στρατιώτες.OYΦ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΗΛΘΕ ΤΟ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΕΛΛΙΤΣΑ ΠΟΥΛΑΗ Ο ΟΣΑΜΑ ΥΟΠΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΜΠΑΜΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ.ΔΟΞΑ ΝΑΧΕΙ Ο ΓΙΑΡΑΜΠΙΣ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΑΝΕ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΟΚΛΑΔΟΝ ΣΤΑ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΣΑΜΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΛΕΙΝΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΥΔΡΙΜΑΤΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΥΣΗΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΨΥΧΩΝ.ΤΕΡΜΑ Ο ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ ΒΟΥΡ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ.