ΤΙΡΑΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ;;..

Με επικεφαλής το Δήμαρχο Τιράνων και αντιπολιτευόμενο ηγέτη Έντι Ράμα, ο δήμος έχει ξεκινήσει την πρωτοβουλία "ένας πολίτης -- φύτευση ενός δένδρου" για αύξηση των "πράσινων διαστάσεων της πόλης".
Σχεδιασμένη ως δημόσια-ιδιωτική συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και κατοίκων των Τιράνων, η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη φύτευση δένδρων σε διάφορα τμήματα της πόλης την προσεχή διετία.
Σύμφωνα με δήλωση του δήμου Τιράνων, "η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί ως κίνηση στην οποία κάθε πολίτης μπορεί να συμβάλει για να δημιουργήσει ένα πιο υγιές περιβάλλον", αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το συμφέρον ιδιωτικών επιχειρήσεων.Από το Νοέμβρη του 2008, πάνω από 8.000 δένδρα έχουν φυτευτεί σε 27 δρόμους. Η πρωτοβουλία αλλάζει την εμφάνιση της πόλης, ιδιαίτερα τα επί μακρόν παραμελημένα προάστια των Τιράνων. Πολλοί θεωρούν την προσπάθεια του Ράμα προεκλογικό εντυπωσιασμό. Ο Φάτος Λομπόνια, ανεξάρτητος κοινωνικός σχολιαστής και συγγραφέας, ο οποίος πέρασε στη φυλακή 17 χρόνια υπό το κομμουνιστικό καθεστώς, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία "κλασική κίνηση επίφασης πριν τις γενικές εκλογές" της 28ης Ιουνίου. ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΑΙΤΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΙΡΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΦΟΡΜΗ ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΟΞΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ?ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΗ,ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΑΥΤΟ ΔΙΩΡΘΩΝΕΤΑΙ.ΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΘΑ ΙΣΙΩΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ,Η ΕΝΤΑΞΕΙ ΘΑ ΓΙΝΗ.