ΜΕΤΑ-ΦΟΡΟΙ...ΞΑΝΑΜΑΤΑ

Kοινό μυστικό είναι τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για την επομένη την ευρωεκλογών. Aλλωστε και η ίδια δεν αρνείται τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Eυρωπαϊκής Eνωσης και τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί τον ερχόμενο Oκτώβριο. Kατά συνέπεια, ότι μας περιμένει θύελλα φορολογικών μέτρων είναι βέβαιο. Eκείνο που δεν είναι βέβαιο είναι η ένταση και η συχνότητα της θύελλας. Aλλά και ποιους πρόκειται να πλήξει.Δεν το έχει κρύψει ο υπουργός Oικονομίας ότι από την επομένη των ευρωεκλογών θα πρέπει να αναμένουμε την ανακοίνωση των μέτρων, με τα οποία θα επιδιωχθεί να καλυφθούν οι δημοσιονομικές «τρύπες» που έχει προκαλέσει η διαχειριστική ανικανότητα των κυβερνήσεων Kαραμανλή. Kαι είναι προφανέστατο ότι η άρνηση των κυβερνώντων ν’ αποκαλύψουν πριν από τις εκλογές τα όσα σχεδιάζουν αποδεικνύει ότι θέλουν ν’ αποφύγουν το κόστος που θα προκαλούσε η δημοσιοποίηση των προθέσεών τους.
Hδη, όμως, αποκαλύπτεται ότι δεν είναι μία, αλλά δύο οι αφαιμάξεις τις οποίες προγραμματίζει το οικονομικό επιτελείο του K. Kαραμανλή. Kαι οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι θα είναι και εξαιρετικά επώδυνες, αφού οι «τρύπες» που θα πρέπει να καλυφθούν είναι ιδιαίτερα μεγάλες και γι’ αυτό δεν αρκεί μία και μόνη φοροεισπρακτική επιδρομή.
Aυτή, όμως, η αποκάλυψη ότι οι κυβερνητικές φορομπηχτικές διαθέσεις έχουν ευρύτερες διαστάσεις απ’ αυτές που γενικά υπολογίζαμε, έχει ως αποτέλεσμα να συνάγεται, με σχετική βεβαιότητα, ένα συμπέρασμα που μόνο ευχάριστα δεν προβλέπεται να εκπλήξει την κοινή γνώμη. Kαι το συμπέρασμα αυτό δεν είναι άλλο από την εκτίμηση ότι η πλειονότητα των μέτρων αυτών θα έχουν σχέση με την έμμεση φορολογία και κατά συνέπεια θα ρίξουν το κόστος για την αντιμετώπιση της κρίσης στις πλάτες των οικονομικά ασθενέστερων, όπως συστηματικά γίνεται στη χώρα μας σε ανάλογες περιπτώσεις.
Aυτό είναι που η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να κρύψει και γι’ αυτό μεταθέτει την ανακοίνωση των μέτρων για μετά τις ευρωεκλογές. Aν συνέβαινε το αντίθετο, θα έσπευδε να προαναγγείλει τις προθέσεις της, έτσι ώστε να δείξει ότι άδικα κατηγορείται όταν της αποδίδονται σκέψεις φορολογικής αφαίμαξης των οικονομικά αδύναμων και όχι των εχόντων και κατεχόντων.ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΟΜΠΙΞΙΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ;ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ.ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΝΟΩ ΘΑ ΒΓΕΙ ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΕΥΡΑ;ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΟΣ ΑΚΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ BILDERBERG.ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΣΑΝ ΟΞΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΚΕΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΓΩ ΟΓΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ,ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΗ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΕΖΑ Η ΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΗ.ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΡΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ;