ΠΟΥΤΙΝ...;ΠΑΛΝΗΤΑΡΧΗΣ;

Λίγες ώρες μετά την εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την 64η επέτειο της σοβιετικής νίκης κατά των ναζί, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δύση και το ΝΑΤΟ.
Τα στρατιωτικά παιχνίδια πόλεμου του ΝΑΤΟ στη Γεωργία, σημείωσε ο κ. Πούτιν, οδηγούν ένα βήμα πίσω την προσπάθεια για ειρήνη.Ο ίδιος, μιλώντας σε συνέντευξη σε ιαπωνικά ΜΜΕ, πριν από το ταξίδι του στο Τόκιο, κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει να υποστηρίξει τον φιλοδυτικό πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος έχει ντροπιαστεί στη Μόσχα μετά τον πόλεμο-αστραπή του Αυγούστου 2008. Κατά τον Πούτιν, αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις αποβλέπουν στην υποστήριξη του προέδρου Σαακασβίλι, που είναι ο στόχος από τις 9 Απριλίου ενός κύματος διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης, η οποία προσπαθεί να επιτύχει την παραίτησή του.
Η επίδειξη των ρωσικών οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των νέας τεχνολογίας πυρηνικών όπλων, στην καθιερωμένη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, είχε ειδικό βάρος αυτή τη χρόνια καθώς η ένταση της Ρωσίας με τη Δύση επανέρχεται σε υψηλό επίπεδο με αφορμή την αντιπαράθεση στη Γεωργία. Τριάντα χιλιάδες στρατιώτες, άνδρες και γυναίκες, και όλη η σύγχρονη ρωσική παραγωγή οπλισμού εκτέθηκαν στους διεθνείς προβολείς για τέσσερις ώρες. Τα τεθωρακισμένα άρματα μάχης Τ-90, οι αυτοπροωθούμενες αντιαρματικές ρουκέτες Sprut, τα διάσημα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και S-400 και βεβαίως περισσότερα από 7 πυρηνικά όπλα, αποτέλεσαν μέρος της επίδειξης της νέας ρωσικής ισχύος. Δίπλα δίπλα στο βήμα της παρέλασης με τον Πούτιν, ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε τη βεβαιότητά του ότι οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια σε βάρος της Μόσχας θα λάβει την κατάλληλη απάντηση. «Η στρατιωτική νίκη του σοβιετικού στρατού εναντίον των ναζί ήταν ένα μάθημα που ακόμα και σήμερα παραμένει επίκαιρο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΑΤΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΣΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΟΥΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ;ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ;ΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΜΗ ΔΕΙΤΕ ΑΝΡΩΠΟ ΝΑ ΠΡΟΚΟΒΕΙ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΧΑΛΙΚΟΚΑΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ Ο ΠΟΥΤΙΝΙΤΣΑΣ.ΜΗ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΟΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΕΓΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΣΑ ΤΟ ΝΙΚΟΛΑ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ.ΠΑΡΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΛΟΙΠΟΝ.