ΕΠΕΛΑΣΗ....

Στο στόχαστρο των κακοποιών στο κέντρο της Αθήνας έχουν μπει πλέον και οι ανυποψίαστοι τουρίστες, οι οποίοι εγκαταλείπουν τρομαγμένοι τα ξενοδοχεία κυρίως γύρω από την πλατεία Ομονοίας και φεύγουν για την πατρίδα τους. Μιλώντας στον ALPHA τουρίστες, περιέγραψαν με φρίκη πως τους τραβολογούσαν κυρίως αλλοδαποί κακοποιοί στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, για να τους ληστέψουν. Αλλά και οι υπεύθυνοι των ξενοδοχείων γύρω από την Ομόνοια καταγγέλλουν ότι βρίσκονται υπό πολιορκία. Όπως είπαν στελέχη ξενοδοχείων, συμμορίες κυρίως αλλοδαπών παραμονεύουν στις πόρτες των ξενοδοχείων και αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Παρά τα επανειλημμένα ρεπορτάζ του ALPHA για την εγκληματικότητα, το ανεξέλεγκτο εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία στο κέντρο, η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Σε άντρο των αλλοδαπών παρανόμων έχει μετατραπεί το πρώην Εφετείο στην οδό Σωκράτους. Καθημερινά είναι τα κρούσματα με αλλοδαπούς, που επιτίθενται κυρίως σε διερχόμενες γυναίκες, τους αρπάζουν τις τσάντες και μπαίνουν μέσα στο κτίριο του Εφετείου, σαν να είναι άσυλο, λένε οι περίοικοι και οι καταστηματάρχες.
«Γίναμε γκέτο» λένε όσοι κάτοικοι απέμειναν να ζουν στο κέντρο της πόλης, ενώ οι έμποροι είναι απελπισμένοι. «Οι πελάτες δεν κατεβαίνουν όπως παλιότερα για να ψωνίσουν. Φοβούνται», λένε. Στην Αγίου Μελετίου, έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους, οι καταστηματάρχες καταγγέλλουν, ότι καθημερινά αλλοδαποί τους αρπάζουν εμπορεύματα, ενώ η κίνηση έχει μειωθεί στο μισό. Τσάντες, πορτοφόλια ακόμα και βιτρίνες καταστημάτων βρίσκονται στο στόχαστρο. Δεν αρκούν οι 1.288 συλλήψεις που έκανε η Αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, λένε οι έμποροι, χαρακτηρίζοντας τις συλλήψεις «ασπιρίνες» και τονίζοντας ότι «πρέπει να ληφθούν πραγματικά μέτρα».
Πηγή: ALPHA
AN ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΝΙΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΜΑΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΣΥΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΒΑΡΥ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΑΠΑΤΕΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΣ ΕΦΤΑΣΕ.ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΕΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΣ ΣΥΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΑΝ ΟΧΙ ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ (ΒΛΕΠΕ ΔΙΑΦΙΜΗΣΗ)