ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ....ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Φόβος και τρόμος επικρατεί στην πόλη και στα χωριά του Ηρακλείου από τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες. Καθημερινά αρκετά είναι τα θύματα που καταφεύγουν στην Αστυνομία τρομοκρατημένα από την προσωπική τους περιπέτεια.
Αλλεπάλληλες διαρρήξεις καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στον Νομό Ηρακλείου
Είναι χαρακτηριστικό πως καθημερινά οι αστυνομικοί θα ασχοληθούν με τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις, ενώ υπήρξε και ημέρα που κατέγραψαν δέκα διαφορετικά συμβάντα σε σπίτια και σε καταστήματα της πόλης. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για τοξικομανείς, όπως λένε οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να αποκλείουν και τους κλέφτες που αναζητούν εκτός από χρήματα και κοσμήματα.
Πριν από λίγες ημέρες ένας νεαρός ξεγέλασε πολίτες και αστυνομικούς, αφού κατάφερε και άδειασε φαρμακεία της πόλης προσποιούμενος τον κλειδαρά! Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κεντρικό φαρμακείο του Ηρακλείου ο νεαρός άνδρας παραβίασε την είσοδό του και ανενόχλητος πήρε μαζί του φεύγοντας ναρκωτικά χάπια και χρήματα από την ταμειακή μηχανή.
Η ώρα ήταν 1.30 το μεσημέρι, ο δράστης προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα του φαρμακείου όταν τον είδε μία γυναίκα, η οποία άρχισε να φωνάζει «κλέφτης, κλέφτης». Εκείνος χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του στράφηκε προς το μέρος της και της είπε πως δεν είναι κλέφτης, αλλά κλειδαράς.
Κλοπή σε ακόμη ένα φαρμακείο έγινε και πριν από λίγες ημέρες, με τη λεία των δραστών να είναι κυρίως ναρκωτικά χάπια αλλά και χρήματα από την ταμειακή μηχανή, την οποία πήραν μαζί τους φεύγοντας. Αστυνομικοί της Ασφάλειας πιστεύουν πως πρόκειται για τοξικομανείς που, εκτός από ναρκωτικά, αναζητούν και χρήματα για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.
Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί παραδέχονται πως τους τελευταίους μήνες παρατηρείται αύξηση αυτών των κρουσμάτων. «Υπήρξε ημέρα που στην υπηρεσία μας καταγγέλθηκαν 10 περιστατικά στο κέντρο του Ηρακλείου και στις γύρω περιοχές. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε χωριά από ό,τι πληροφορούμαστε. Εκτός από τις παραβιάσεις με διάφορους τρόπους, έχουμε και πολλά περιστατικά με σπίτια στα οποία μπαίνουν οι κλέφτες με άνεση γιατί βρίσκουν ανασφάλιστες τις πόρτες και τα παράθυρα».
Εν τω μεταξύ, προχθές το πρωί αντιμέτωπος με έναν διαρρήκτη βρέθηκε ο 49χρονος Ηρακλειώτης Ξενοφώντας Στρατάκης.
Ο κ. Στρατάκης ξύπνησε στις 3.30 τη νύχτα και στο σαλόνι του σπιτιού του είδε τον αδύνατο, όπως περιγράφει, «ποντικό». Εκείνη την ώρα στο σπίτι του ήταν επίσης η σύζυγος και ο 19χρονος γιος του. Ο κλέφτης είχε καλύψει το πρόσωπό του με στρατιωτική κουκούλα.
Ο 49χρονος, βλέποντας τον διαρρήκτη, δεν αιφνιδιάστηκε και του κατάφερε μία μπουνιά στο στομάχι. Ο απρόσκλητος επισκέπτης αντέδρασε και με ένα αιχμηρό αντικείμενο τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο τον 49χρονο. Τελικώς ο διαρρήκτης κατάφερε να φύγει παίρνοντας μαζί του δύο τσάντες που χρησιμοποιεί ο 49χρονος, οι οποίες περιείχαν αρκετά χρήματα.KAI AKOMA ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΛΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΡΜΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝΕΙ Η ΚΟΜΠΟΣΤΑ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΑΝΟΔΟΣ 500% ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΙΟΙ; Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΚΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΛΙΜΑ.ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.