ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΜΗ ΓΕΛΑΣ...................


Διαδήλωση υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης στο Μπιλμπάο

Τετρακόσια άτομα διαδήλωσαν χθες στο Μπιλμπάο υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μη νομιμοποιήσει την πολιτική πτέρυγα της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ.

Η πορεία είχε απαγορευτεί, αλλά ορισμένοι διαδηλωτές βγήκαν παρά ταύτα στους δρόμους, παρακολουθούμενοι στενά από τη βασκική αστυνομία.

Η ΕΤΑ ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή κατάπαυση του πυρός, αλλά η κυβέρνηση την απέρριψε, καθώς η οργάνωση έχει καταπατήσει στο παρελθόν ανάλογες δεσμεύσεις. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι το Μπατασούνα, η πολιτική πτέρυγα της ΕΤΑ, επιδιώκει να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2011.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουις Ροντρίγκεθ Θαπατέρο επανέλαβε ότι για να γίνει το Μπατασούνα ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα πρέπει πρώτα να καταδικάσει τη βία και την ΕΤΑ.

ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΣΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΑΙ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΗΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΥΘΕΡΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ΑΝ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟ ΧΤΙΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΛΙΩΣΟΥΝΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΤΡΟΠΟ ΘΕΛΕΙΣ.ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η Η ΔΗΜΟΚΡΕΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ?ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ.........ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΗ ΕΙΝΑΙ Ν ΗΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΝΑ ΦΡΙΞΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ.