ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Την αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης προκάλεσε η νέα παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου για το γουάν.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας, απάντησε στον Μπαράκ Ομπάμα, χωρίς να τον κατονομάσει, κάνοντας λόγο για πιέσεις που ασκούνται προκειμένου να ανατιμηθεί το κινεζικό νόμισμα, χαρακτηρίζοντάς τες κοντόφθαλμες.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως θα συνεχιστούν από την πλευρά της χώρας του οι πιέσεις για να ανατιμηθεί το γουάν, του οποίου η διεθνής ισοτιμία ελέγχεται πολύ στενά, με διοικητικό τρόπο, από το Πεκίνο.

Ως αιτιολογία, η Ουάσινγκτον προβάλλει το μεγάλο της έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο με την Κίνα, επειδή με το υποτιμημένο γουάν διευκολύνονται κατά πολύ οι κινεζικές εξαγωγές.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ.ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΟΨΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΙ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΟΣΑΜΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΝΑ ΔΩ ΟΜΩΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ.ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ