ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ................ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ


Σύμφωνα με νέο απόρρητο έγγραφο που δημοσίευσε το WikiLeaks

Η CIA φοβάται αποκαλύψεις για τρομοκρατία «made in USA»

Την έντονη ανησυχία της για τη διεθνή εικόνα των ΗΠΑ αν γίνουν γνωστές οι περιπτώσεις «εξαγωγής τρομοκρατίας», εκφράζει σε απόρρητο της έγγραφο η CIA, το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του WikiLeaks.

Στο έγγραφο, που έχει ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2010, γίνεται αναφορά σε τρομοκρατικά χτυπήματα που σχεδιάστηκαν και χρηματοδοτήθηκαν "από εβραίους, μουσουλμάνους και Ιρλανδούς" καθώς και τρομοκράτες που προέρχονταν από τις ΗΠΑ.

"Εάν όλα αυτά γίνουν γνωστά", αναφέρει ο συντάκτης του απόρρητου εγγράφου, "θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις και τη συνεργασία μας με πολλές χώρες".

Στην "εσωτερική έκθεση" της CIA γίνεται, μεταξύ άλλων, λόγος για πέντε νεαρούς Αμερικανούς μουσουλμάνους οι οποίοι ταξίδεψαν από την Βιρτζίνια για να ενωθούν με τις δυνάμεις των Ταλιμπάν, στο Πακιστάν καθώς και για έναν πακιστανοαμερικάνο ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε, το 2008, στην επίθεση σε ξενοδοχείο της Βομβάης που προκάλεσε το θάνατο 160 ανθρώπων. Επίσης περιγράφεται η περίπτωση ενός Αμερικανού γιατρού, εβραίου στο θρήσκευμα, ο οποίος το 1998 πήγε στο Ισραήλ, στρατολογήθηκε από την οργάνωση "Κας" και συμμετείχε στη δολοφονία 29 Παλαιστινίων σε τζαμί, στην πόλη Χεβρόνα.

Στο έγγραφο, πάντως, δεν αναφέρεται η άμεση εμπλοκή της αμερικανικής κυβέρνησης ή μυστικών υπηρεσιών στα περιστατικά παρά μόνο η ανησυχία για τη γνωστοποίησή τους. Εκφράζεται, όμως, η έντονη ανησυχία πως εάν εμπεδωθεί η εικόνα των ΗΠΑ ως "εξαγωγέα τρομοκρατών" τότε θα υπάρξει άρνηση συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών σε θέματα ασφάλειας ενώ θα παρουσιαστούν προβλήματα στην έκδοση καταζητούμενων.

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΗΞΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΡΑΓΔΑΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΗΡΕΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ.ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ Η ΦΩΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ.