ΘΑ ΣΕ ΕΚΔΙΚΗΘΩ........


Ζεύγος από τη Σαουδική Αραβία βασάνιζε με καρφιά την οικιακή βοηθό του

KΟΛΟΜΠΟ. Σε χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί μια γυναίκα από τη Σρι Λάνκα, η οποία καταβασανίστηκε με μεσαιωνικές μεθόδους από τα αφεντικά της στη Σαουδική Αραβία όπου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

Η 49χρονη Λ. Τ. Αριγιαγουατί κατήγγειλε στην αστυνομία της Σρι Λάνκα ότι οι Σαουδάραβες εργοδότες της τής έμπηγαν καρφιά στο σώμα για να την τιμωρήσουν. Επιστρέφοντας στη Σρι Λάνκα, πριν από μία εβδομάδα, η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καμπουρουπιτίγια στον Νότο της χώρας.

«Οταν ήλθε εδώ», ανέφερε σε συνέντευξη ο διευθυντής του νοσοκομείου, δρ Πραμπάθ Γκατζαντέερα, «παραπονέθηκε ότι ένιωθε ισχυρούς πόνους επειδή ο Σαουδάραβας για τον οποίον εργαζόταν τη βασάνιζε τακτικά, βάζοντας πρόκες σε όλο της το σώμα. Την υποβάλαμε σε ακτινογραφική εξέταση και διαπιστώσαμε πως πραγματικά είχε καρφωμένα 24 καρφιά και μία βελόνα στο σώμα της και κυρίως στα άκρα. Μάλιστα, ο βασανιστής της τής είχε καρφώσει ένα από τα καρφιά στο κούτελο», εξήγησε ο κύριος Γκατζαντέερα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπική εφημερίδα, η γυναίκα διηγείται τις συνθήκες που συνάντησε στο σπίτι του βασανιστή-εργοδότη της. «Δεν μου επέτρεπαν να ξεκουραστώ καθόλου. Η κυρία του σπιτιού ζέσταινε τα καρφιά και ο άνδρας τα έμπηγε στο σώμα μου», είπε.

Τα καρφιά είχαν μήκος μέχρι πέντε εκατοστά και είχαν μπει υποδόρια στις περισσότερες περιπτώσεις- στα χέρια, πόδια και πέλματα της οικιακής βοηθού. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα ζωτικά όργανά της δεν έχουν υποστεί βλάβες από τα καρφιά. Η ζωή της μπορεί να μη διατρέχει κίνδυνο αλλά δυσκολεύεται να περπατήσει λόγω δύο καρφιών στα γόνατά της και δύο στους αστραγάλους της. Της χορηγούνται αντιβιοτικά και παυσίπονα. Οπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα θα ενημερώσει επισήμως την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και θα απαιτήσει την οικονομική αποζημίωση του θύματος.

Η γυναίκα έφτασε στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο. Η σύντομη παραμονή της στη χώρα ήταν τόσο τραυματική εμπειρία, που αδυνατεί ακόμα και μετά την επιστροφή της στην πατρίδα της να θυμηθεί πώς της συνέβησαν όσα συνέβησαν.

Περίπου 1,8 εκατ. πολίτες της Σρι Λάνκα αναζητούν εργασία σε άλλα κράτη μακριά από την πατρίδα τους. Το 70% αυτών των οικονομικών μεταναστών είναι γυναίκες. Οι περισσότερες εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί στη Μέση Ανατολή, αλλά και τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ.

ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΥΤΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΝ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΕΙΧΑ ΑΛΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ.ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΕΧΘΕΣ ΣΑΝ ΠΡΑΞΗ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΙΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΤΕΛΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΒΑΘΜΗΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΚΑΤΗΛΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΑ.