ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΡΓΑ???????


Οι έμποροι πιέζουν τους μεταφορείς

Σε αγωνιστική... αναμονή βρίσκονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης κι ενώ ο εμπορικός κόσμος τούς καλεί να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους για να μην επιδεινωθούν τα προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς.
Τα φορτηγά, έστω και λιγότερα σε σχέση με την αρχή, παρέμεναν παρκαρισμένα σε διάφορα σημεία στην Αττική και την περιφέρεια.

Οι εκκλήσεις των εμπόρων φαίνεται πως πέφτουν στο κενό, όπως τουλάχιστον έδειξε η χθεσινή συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην τροφοδοσία της αγοράς και ζήτησαν από τους μεταφορείς να αναστείλουν για μία εβδομάδα τις κινητοποιήσεις, ώστε να δοθεί χρόνος για τροφοδοτηθεί η αγορά.

Από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν να μεσολαβήσουν προς την κυβέρνηση για να συνεχιστεί ο διάλογος για τα μεγάλα θέματα του κλάδου.

Οι εκπρόσωποι των μεταφορέων εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους αλλά δεν έδωσαν σαφή και άμεση απάντηση, και ανέφεραν ότι θα πρέπει να ενημερωθούν οι εννέα πρόεδροι των ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα. Ετσι αποφασίστηκε και σήμερα νέα συνάντηση των δύο πλευρών με μεγαλύτερη συμμετοχή συνδικαλιστών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, δημιουργήθηκε ρήγμα στη... σκληρή ηγετική ομάδα των μεταφορέων και τις αποφάσεις λαμβάνει πλέον η αυτοαποκαλούμενη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και όχι το επίσημο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Το Σαββατοκύριακο κύλησε χωρίς παρατράγουδα, με εξαίρεση το επεισόδιο στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με συνδικαλιστή των μεταφορέων, στην αερογέφυρα της Θήβας, επί της εθνικής οδού, είχαν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι μεταφορείς και τη στιγμή που διερχόταν επιταγμένο φορτηγό με 85 χιλιόμετρα την ώρα, κάποιος του πέταξε τσιμεντόλιθο, με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ από την πλευρά του συνοδηγού, όπου ευτυχώς δεν καθόταν κανείς. Ο οδηγός κατάφερε με δυσκολία να σταματήσει το βαρύ όχημα και έτσι δεν σημειώθηκε κανένα δυστύχημα στην εθνική.

ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΑ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΥΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΟΥΡΑΣΗ.ΕΥΤΗΧΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ.ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΜΕ ΛΥΠΗ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΝΩ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΛΕΩ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑΣΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΗ ΑΣ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΓΑΘΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΣΥΝΗΔΗΣΗ ΣΤΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΛΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΝ ΥΓΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.