ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑΣΣΣΣΣΣ.........


Τροπολογία ντροπής!

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη Διά Βίου Μάθηση κατατέθηκε τροπολογία, σχετικά με ένα επίδομα 300 ευρώ το χρόνο, που δικαιούνται οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 3.000 ευρώ και έχουν παιδιά στο σχολείο. Συγκεκριμένα, δικαιούνται 300 ευρώ, το χρόνο, για κάθε παιδί που φοιτά σε δημόσιο σχολείο, κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (μέχρι την Γ' Γυμνασίου), και μέχρι τα 16 του χρόνια. Το επίδομα, σύμφωνα με το νόμο 3016, καταβάλλεται στην αρχή του χρόνου. Τι «ανακάλυψε» το υπουργείο Παιδείας, κατέθεσε τροπολογία και έλαβε μέτρα; Θαυμάστε: «Εχει παρατηρηθεί, στην πράξη, να εγγράφονται ανήλικα παιδιά στις σχολικές μονάδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και, μετά την καταβολή της προβλεπόμενης ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης στις οικογένειες που τη δικαιούνται , να σταματούν την παρακολούθηση των μαθημάτων»! Δεν τους απασχολεί, «φυσικά», πώς μπορεί να τα βγάζει πέρα μια ολόκληρη οικογένεια με 3.000 ευρώ το χρόνο. Οχι, αυτό δεν είναι πρόβλημα για το σύστημά τους, συμβαίνει! Τους απασχόλησαν, όμως, τα 300άρια που «χάνει» το κράτος και έτσι, πλέον, το ευτελές αυτό επίδομα θα καταβάλλεται, «μετά τη λήξη του εκάστοτε σχολικού έτους»! Πρόκειται για απίστευτη κοροϊδία προς τις φτωχές οικογένειες, καθώς συζητάμε για ένα επίδομα που ούτε καν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες για σχολικά είδη και άλλα βοηθήματα που χρειάζονται οι μαθητές και αναγκάζονται να πληρώνουν οι γονείς...

  • Επίσης, με άλλη τροπολογία που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο, ορίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση, για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση, από τα Εσπερινά Λύκεια, είναι η φοίτηση σε αυτά στις δύο τελευταίες τάξεις. Η αλλαγή θα ξεκινήσει απ' τους μαθητές που θα αποκτήσουν απολυτήριο το σχολικό έτος 2011 - 2012.
ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΝΥΘΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΜΗ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑΣΩ.