ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ


του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη

Τα ρεμπέτικα τραγούδια του συγκροτήματος Απόδημη Κομπανία επιλέχθηκαν να συμπεριληφθούν στους "Ήχους της Αυστραλίας" για το 2010, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου της Αυστραλίας (National Film and Sound Archive).

Οι "Ήχοι της Αυστραλίας" είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός, κατά τον οποίο ειδική επιτροπή επιλέγει να προσθέσει στο Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο της Αυστραλίας ακουστικά ντοκουμέντα που σημάδεψαν την αυστραλιανή ιστορία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις επιλογές για το 2010 εντάσσεται ο δίσκος "Ρεμπέτικα Τραγούδια", που ηχογραφήθηκε στη Μελβούρνη το 1987 από ένα συγκρότημα νέων ελληνικής καταγωγής, με το όνομα Απόδημη Κομπανία. Οι "Ήχοι της Αυστραλίας" για το 2010 περιλαμβάνουν κι άλλα τραγούδια καθώς και ομιλίες πολιτικών που χαρακτήρισαν την αυστραλιανή ιστορία κατά τον 20ο αιώνα.

ΕΔΩ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΝ ΟΧΙ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ