ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ............

Τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, που θα εξετάσει την προοπτική νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών σε παγκόσμιο επίπεδο, προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλεθ ενώνοντας τη φωνή του με όσους υποστηρίζουν αυτή τη θέση. Το οργανωμένο έγκλημα που τροφοδοτείται από το εμπόριο των ναρκωτικών είναι χειρότερο από την ίδια την κατανάλωσή τους, αναφέρει ο Γκονθάλεθ επισημαίνοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο και πρέπει να επανεξεταστεί ο αγώνας κατά του εμπορίου και της κατανάλωσης ναρκωτικών ουσιών.

Η λύση, σύμφωνα με τον Γκονθάλεθ, μπορεί να δοθεί μέσα από μια διεθνή διάσκεψη που θα εξετάσει το ενδεχόμενο νομιμοποίησης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς καμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να αποφασίσει κάτι τέτοιο. Ως επιχείρημα οι υπέρμαχοι της νομιμοποίησης επικαλούνται τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στις ΗΠΑ την εποχή της "ποτοαπαγόρευσης" (1920-1933), η οποία ωστόσο περιορίστηκε δραστικά όταν νομιμοποιήθηκε το εμπόριο αλκοόλ, με τους φόρους φυσικά που το συνόδευαν.

Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι υπάρχουν σήμερα στον κόσμο πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών, αριθμός που αντιστοιχεί σε εμπόριο άνω των 270 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Η μάχη των αρχών εναντίον των ναρκωτικών δεν φέρνει αποτελέσματα, καθώς, στην καλύτερη περίπτωση, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη. Τα προβλήματα αυτά επισημαίνει και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΟΕDT), που αναφέρει στην τελευταία του έκθεση ότι στις περισσότερες χώρες σπανίως επιβάλλονται πλέον ποινές φυλάκισης για κατανάλωση ή κατοχή ναρκωτικών.
Τρεις πρώην πρόεδροι, ο Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο της Βραζιλίας, ο Ερνέστο Σεντίγιο του Μεξικού και ο Σέσαρ Γκαβίρια της Κολομβίας, ζήτησαν τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο την αποποινικοποίηση της κατοχής μαριχουάνας για προσωπική χρήση. Μαζί με την έκκληση αυτή, την οποία προσυπογράφει τώρα και ο Γκονζάλεθ, ζήτησαν και αλλαγή στρατηγικής στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι αντιπαραγωγικά και αρνητικά, τόνισαν. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχει σκοτωθεί και τεράστια ποσά έχουν δαπανηθεί, χωρίς ουσιαστικά να αλλάξει τίποτα.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ POST.ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΕ ΠΡΕΖΟΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.ΟΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ.ΑΣ ΜΗΝ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΟΣΟ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΔΗ ΜΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΕ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΟΜΠΑΣΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.