ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ............????

Στην έκδοση εντόκων γραμματίων του δημοσίου (ΕΓΔ) διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 300 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 24 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στην δημοπρασία, κατά την διάρκεια της οποίας μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές έως του 30% του δημοπρατούμενου ποσού.

Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια, σημειώνει ο ΟΔΔΗΧ.

Το Δημόσιο προχώρησε την Τρίτη στην πώληση ΕΓΔ διάρκειας 26 εβδομάδων, αξίας 1,17 δισ. ευρώ – την πρώτη μηνιαία δημοπρασία που πραγματοποιείται.

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,82%, σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τo 4,65% της προηγούμενης έκδοσης στις 13 Ιουλίου.

Η έκδοση για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν υπερκαλύφθηκε κατά 4,54 φορές, έναντι υπερκάλυψης 3,64 στην προηγούμενη δημοπρασία. Ο ΟΔΔΗΧ αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη-ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 270 εκατ. ευρώ.

Η άνοδος του επιτοκίου των εξάμηνων εντόκων γραμματίων διέψευσε τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για βελτίωση των συνθηκών δανεισμού της χώρας, έστω και στις βραχυπρόθεσμες διάρκειες. Ωστόσο, υπήρξε μεγάλος όγκος προσφορών που υπερκάλυψε το δημοπρατούμενο ποσό και είναι η μοναδική πηγή αισιοδοξίας, εν όψει των νέων εκδόσεων βραχυπρόθεσμων τίτλων. ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΕΧΕΙ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΑΛΙΣΤΑ.4,75% ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ Ο ΜΠΕΡΙΣΑ ΜΗ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ.