ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ &2 ΜΕΡΕΣ

Σε χρονικό ορίζοντα ενός μήνα θα έχει υπογραφεί η απόφαση για το Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Δευτεροβάθμιας Χορήγησης και Θεραπείας Ουσιοεξαρτημένων ατόμων, βάσει του οποίου γιατροί εκτός ΟΚΑΝΑ θα μπορούν -υπό προϋποθέσεις- να χορηγούν θεραπεία υποκατάστασης.
Το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του α' αντιπροέδρου του Σώματος Γιώργου Σούρλα. Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας Μ.Σαλμάς αναγνώρισε ότι η λίστα του ΟΚΑΝΑ για ένταξη έχει πλέον φτάσει τα 5.000 άτομα, παρά το γεγονός ότι οι μονάδες έχουν αυξηθεί.
Ο Γιώργος Σούρλας εξέφρασε την αγωνία του για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών σε διεθνές επίπεδο, ενώ είπε ότι καθυστερεί η έκδοση ΠΔ για τη δημιουργία μονάδων απεξάρτησης και από άλλους φορείς.
Ο Συνασπισμός σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική, ενώ ζητά διακομματική συνεννόηση και τολμηρές επιλογές που υπερβαίνουν τα συντηρητικά στερεότυπα.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΜΕΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΘΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΥΜΥΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΗΣ.ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΩΔΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΟΜΜΑ ΤΕΛΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΛΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΠΑΛΕΤΟ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΠΟΥΖΟΦΛΟΥΔΑ.ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ ΜΗ ΦΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΟΤΤΟ ΜΟΤΡΙΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΕΣΥ.