ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ;;;....

Τη σύσταση Συμβουλίου Αδιάφθορων προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας μετά τη σύσκεψη με τους διευθυντές των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.
Όσον αφορά στον διευθυντή των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων και τον αρχιφύλακα των φυλακών Αλικαρνασσού ο υπ. Δικαιοσύνης τόνισε πως από τις ΕΔΕ προκύπτουν βαρύτατα παραπτώματα.
Ο κ. Δένδιας ανέφερε πως θα τεθεί το ερώτημα τις της αργίας από το υπουργείο και στη συνέχεια θα παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό.
Μέτρα για τις φυλακές
Σύσκεψη των διευθυντών των φυλακών της χώρας πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ύστερα από πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Δένδια.
Κατά τη σύσκεψη, ο κ. Δένδιας ζήτησε από τους διευθυντές των φυλακών να τηρηθεί αυστηρά ο σωφρονιστικός κώδικας και ειδικά η νέα διάταξη, που απαγορεύει την κατοχή κινητών τηλεφώνων από τους κρατούμενους.
Ακόμα, ο υπουργός ζήτησε την απόλυτη επαγρύπνηση, τόσο των διευθυντών των φυλακών, όσο και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, όπως και τη στενότερη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας ζήτησε και τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων.
Ακολούθως, ανακοίνωσε ότι μετά τις ένορκες διοικητικές εξετάσεις και τις πειθαρχικές προκαταρκτικές εξετάσεις, που διενεργήθηκαν, τέθηκαν σε αργία ο διευθυντής των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων, Μιχάλης Κυριακάκης, και ο αρχιφύλακας των φυλακών Αλικαρνασσού, Εμμανουήλ Κουγιουμτζάκης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα θέσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, το ερώτημα της αργίας για τους δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και θα τους παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για οριστική απόλυση.
Ακόμα, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία οι επιθεωρητές των φυλακών θα μπορούν να χρησιμοποιούν εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών στα σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ προβλέπεται η ίδρυση τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, στο οποίο θα προΐσταται σωφρονιστικός υπάλληλος και θα συμμετέχουν αστυνομικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Επίσης, έγινε γνωστό, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αναζητά λύση, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο κατάθεσης τροπολογίας, προκειμένου όλες οι διάσπαρτες υποθέσεις για παραβάσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, να ερευνηθούν όχι από τις κατά τόπους δικαστικές αρχές, αλλά από ομάδα δικαστών, που θα εδρεύει στην Αθήνα.ΣΑΜΠΩΣ ΠΟΛΛΥ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΛΛΥ ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΩ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΦΥΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.