ΕΓΚΛΗΜΑ....ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

Τις διασυνδέσεις της συμμορίας που απήγαγε τον Περικλή Παναγόπουλο με το μεγάλο κύκλωμα των «νονών» της Πάτρας διερευνά τώρα η Αστυνομία, καθώς ο ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας Πατρών Γιώργος Ξάνθης (φωτό) που είχε βρεθεί νεκρός τον Απρίλιο του 2007, είναι θείος του Γιώργου Κατσαγάνη, ενός από τα πρωτοπαλίκαρα του Βλαστού. Ο θάνατος του αξιωματικού αποδόθηκε τότε σε αυτοκτονία, αλλά ο ίδιος είχε εκμυστηρευτεί στο περιβάλλον του, ότι δεχόταν απειλές, επειδή άγγιζε το συνδικάτο του εγκλήματος.
Από τότε κανένας δεν είχε πιστέψει, ότι κάποιος μπορεί να αυτοκτονήσει με δύο σφαίρες στην καρδιά. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρβουνιάρης μιλώντας στον ALPHA είπε, ότι ο αξιωματικός του είχε εκμυστηρευτεί ότι «δεχόταν υπηρεσιακές πιέσεις από την Αθήνα να αλλάξει κατεύθυνση στις έρευνες για την δολοφονία του Παΐζη, η οποία οδήγησε τελικά στην εξάρθρωση της μεγαλύτερης συμμορίας στην Πάτρα». Η δολοφονία του σύμφωνα με την Αστυνομία αρχινονού της Πάτρας Ανδρέα Παΐζη είχε γίνει 2 χρόνια νωρίτερα. Ο Παΐζης δέχτηκε 7 σφαίρες στο κεφάλι έξω από λέσχη της πόλης. Φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, αλλά ο δολοφόνος το γνώριζε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιάννη Γκότση ο Ανδρέας Παΐζης 15 ημέρες πριν δολοφονηθεί είχε συναντηθεί σε παραλιακό κέντρο της Πάτρας με τους Τρομπούκη και Αναγνωστόπουλο, με τους οποίους δείπνησε. Μετά το θάνατο του Ανδρέα Παΐζη η κατάσταση στην Αχαϊκή πρωτεύουσα έγινε ανεξέλεγκτη, καθώς μπράβοι και συμμορίες έδωσαν μάχη για την κυριαρχία, σκορπίζοντας τον τρόμο στην πόλη. Η Αστυνομία συνέλαβε δεκάδες και κάποιοι τιμωρήθηκαν με ισόβια. Το παράδοξο σύμφωνα με τον κ. Γκότση είναι, ότι ενώ οι Τρομπούκης και Αναγνωστόπουλος εξετάστηκαν από την Αστυνομία για την δολοφονία του Παΐζη, δεν κλήθηκαν να εξεταστούν από τις δικαστικές Αρχές».
Την ίδια ώρα και ενώ η έρευνα για την δράση της συμμορίας συνεχίζεται, η ανακρίτρια αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μεταβεί στις φυλακές Τρικάλων, για την απολογία του Παναγιώτη Βλαστού. Ο βαρυποινίτης σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA θα κρατήσει σκληρή γραμμή και θα υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ότι δεν πήρε μέρος, ούτε οργάνωσε την απαγωγή Παναγόπουλου και ακόμη ότι είναι γελοιότητες και προϊόντα κατασκευής όσα ακούγονται περί σχέσεων με τρομοκράτες.
Επιπλέον ο Παναγιώτης Βλαστός θεωρεί, ότι η σύντροφός του κατηγορείται και προφυλακίστηκε για να ασκηθεί πίεση στον ίδιο και ότι οι κατηγορίες σε βάρος της είναι άδικες. Ακόμη θα υποστηρίξει, ότι αν δοθούν στην δημοσιότητα οι διάλογοι πριν από τις 25 Μαρτίου, θα αλλάξει τελείως η εικόνα και η αθωότητά του θα αποδειχθεί πανηγυρικά. Η ανακρίτρια αναμένεται να μεταβεί στη συνέχεια και στις φυλακές Λάρισας και Διαβατών, όπου θα απολογηθούν οι βαρυποινίτες Βασίλης Στεφανάκος και Γιάννης Σκαφτούρος. ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΝ ΗΤΑΝΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ Κ.ΞΑΝΘΗ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ, Η ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ ΑΧΑΙΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ.ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΚΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ