ΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙΝΑ?//?/????////???

Με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι Αρχές στην Κίνα τη συνεχιζόμενη εθνοτικού χαρακτήρα πλέον αναταραχή στην επαρχία Σιντζιάνγκ που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους.
Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, εκατοντάδες Χαν (είναι η κυρίαρχη ομάδα πληθυσμού στη Κίνα) βγήκαν στο δρόμο με μαχαίρια και ρόπαλα αναζητώντας Ουιγούρους σε προσπάθεια να «απαντήσουν» με τη βία στις επιθέσεις Ουιγούρων σε πολίτες.
Φώναζαν «υπερασπιστείτε την πατρίδα», αλλά σύντομα απωθήθηκαν από την αστυνομία που έκανε χρήση δακρυγόνων.
Δημοσιογράφοι στη περιοχή αναφέρουν ότι πολλοί κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι από φήμες όπως ότι οι Ουιγούροι θα δηλητηριάσουν το πόσιμο νερό. Αναφέρουν ακόμα δυσκολία στη χρήση κινητών τηλεφώνων και κρούσματα λογοκρισίας και παρεμπόδισης πρόσβασης στο Internet.
Η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας για τη νύχτα της Τρίτης μέχρι τις οκτώ το πρωί της Τετάρτης στο Ουρούμτσι, την πρωτεύουσα της επαρχίας «για την αποφυγή του χάους».
Σύμφωνα με τις Αρχές έχουν χάσει τη ζωή τους 156 άτομα.
Εν τω μεταξύ, στην επαρχία βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις παραστρατιωτικών μονάδων αλλά και μονάδων αποκατάστασης της τάξης. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν συλληφθεί 1.400 άτομα.
Οι ταραχές ξέσπασαν τη Κυριακή μετά από ειρηνική διαδήλωση Ουιγούρων.EINAI KAI AYTO ENA METΡΟ ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΕΛΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΡΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΑΣ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ.