ΑΠΟΣΒΕΣΗ

Σιγά-σιγά η Αμερική και ο υπόλοιπος κόσμος πληροφορούνται για τις άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατικές ενέργειες του πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι, ο οποίος έλεγχε απόλυτα το πολιτικό σύστημα με μεθόδους που χρησιμοποιούν τα δικτατορικά καθεστώτα.
Σε αρκετούς στην Ουάσιγκτον δεν ήταν μυστικό ότι ο πλέον μισητός πολιτικός, που αιματοκύλισε το Ιράκ και το Αφγανιστάν για να πετύχει το απόλυτο μηδέν, χρησιμοποιούσε απαράδεκτους τρόπους σπίλωσης των θεωρούμενων ως αντιπάλων του στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Ο Τσέινι, ήταν η προσωποποίηση της βίας, των εκβιασμών και των απειλών, μέσω των οποίων προσπαθούσε να εξευτελίσει χώρες και πολιτικούς. Στα Βαλκάνια και στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες έσπειρε τα τσιράκια του, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι στυγνοί δικτάτορες, αλλά γι’ αυτούς δεν διαμαρτύρονται οι διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δκαιωμάτων και οι καθοδηγούμενες από το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ μή κυβερνητικές οργανώσεις (NGO). Ως γνωστόν, ο Τζόρτζ Μπους ο νεότερος, είχε χαρακτηρίσει τις NGO προέκταση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής...
Τις τελευταίεςημέρες, οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal αποκάλυψαν ότι η CIA απέκρυπτε για πολλά χρόνια από το Κογκρέσο την ύπαρξη μυστικού αντιτρομοκρατικού προγράμματος. Η εντολή είχε δοθεί από τον πρώην αντιπρόεδρο και αποτελούσε παραβίαση του αμερικανικού συντάγματος και κάθε αρχής διεθνούς δικαίου. Με βάση την εντολή του πλέον βρώμικου πολιτικού στην ιστορία των ΗΠΑ, οι μυστικές υπηρεσίες είχαν δικαίωμα να δολοφονούν άτομα τα οποία χαρακτήριζαν τρομοκράτες.
Αυτό δεν ήταν το μόνο πρόγραμμα του Λευκού Οίκου που παραβίαζε το αμερικανικό Σύνταγμα. Ο Τσέϊνι και οι άνθρωποι που τον περιτριγύριζαν, μερικοί εκ των οποίων θήτευσαν και στις πρεσβείες της Αγκυρας, της Αθήνας και της Λευκωσίας, χρησιμοποίησαν τις πρακτικές τους και στην περιοχή μας και ένα από τα δημιουργήματα του πρώην αντιπροέδρου και των συνεργατών του, ήταν η πολιτική τιμωρίας της Ελλάδας και της Κύπρου για την άρνηση των κυβερνήσεών τους να συναινέσουν σε απαράδεκτες λύσεις στο Σκοπιανό και το Κυπριακό. Ειδικά η περίπτωση του σχεδίου Ανάν πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος διότι για την κατασκευή του συνεργάστηκαν με τη χειρότερη κυβέρνηση των ΗΠΑ Ελληνες και Ελληνοκύπριοι πολιτικοί, οι οποίοι είναι και σήμερα στα πολιτικά πράγματα των δύο χωρών.
Οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές που ερευνούν το «ιστορικό» του κ. Τσέινι είναι πεπεισμένοι ότι για να επιτύχει τους στόχους του, παραβίασε αρχές και συντάγματα, και χρησιμοποίησε μύριους παράνομους τρόπους για να υλοποιήσει μειωτικές πολιτικές για μικρούς λαούς, το μόνο αμάρτημα των οποίων ήταν ότι δεν επιθυμούσαν να δεθούν στο άρμα της κακής, όπως αποδείχθηκε την οκταετία του Μπους, Αμερικής.
Η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα έχει αλλεργία με τις πράξεις του Τσέϊνι και του Τζόρτζ Μπους στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Ο σημερινός πρόεδρος έχει καταργήσει προγράμματα και πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης. Πολύ καλά έπραξε... Περιέργως, ακολουθείται η ίδια πολιτική, της κυβέρνησης Μπους-Τσέϊνι, για τα θέματα της ονομασίας των Σκοπίων και της Κύπρου.
Είναι υποχρέωση της Αθήνας και της Λευκωσίας να θέσουν αυτή την ανακολουθία, και να επιμείνουν ειδικά στο σημείο-κλειδί για τη σημερινή αμερικανική πολιτική ηγεσία: ότι και στα δύο θέματα, ο Τσέινι και η παρέα του προσπάθησαν να τιμωρήσουν δύο χώρες, την Ελλάδα και την Κύπρο, χωρίς λόγο και αιτία. Διότι, τα βρόμικα προσωπικά συμφέροντα του πρώην αντιπροέδρου, δεν αποτελούσαν στρατηγικά συμφέροντα για την μόνη υπερδύναμη.ΣΑΜΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΤΥΠΑΝΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ.ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΕΙΝΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΣΕΙΝΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΥΟΙΟ ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΎΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ?