ΠΕΤΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ

Το Ισραήλ εξέφρασε «οργή» μετά την επίσημη υποδοχή στην Ελβετία μιας αντιπροσωπείας της Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.
«Είμαστε οργισμένοι γιατί η Χαμάς εξακολουθεί να θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη κι αν η Ελβετία δεν είναι μέλος της ΕΕ», δήλωσε ο Γιγκάλ Παλμόρ.
«Αυτή η τρομοκρατική οργάνωση, η Χαμάς, είναι σε πόλεμο όχι μόνο με το Ισραήλ αλλά και με την Παλαιστινιακή Αρχή και με την Αίγυπτο», πρόσθεσε.
«Με την επίσημη υποδοχή μιας αντιπροσωπείας της Χαμάς, η Ελβετία δεν ανοίγει το δρόμο σε αυτούς που συνιστούν μετριοπάθεια», πρόσθεσε ο Παλμόρ.
Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομαστεί, «πολλές αραβικές χώρες κυρίως το Μαρόκο, η Αλγερία και αρκετές χώρες του Κόλπου δεν δίνουν άδεια εισόδου στο έδαφός τους σε αξιωματούχους της Χαμάς, από τότε που η Χαμάς πήρε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας», εκδιώκοντας τις δυνάμεις της Φάταχ του Μαχμούντ Αμπάς.
Η αντιπροσωπεία της Χαμάς υπό τον Μαχμούντ Αλ Ζάχαρ έγινε δεκτή στην Ελβετία πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, γράφει σήμερα η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρεσβεία του Ισραήλ στη Βέρνη ζήτησε εξηγήσεις από τις ελβετικές αρχές, οι οποίες δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.
Το Ισραήλ είχε ανακαλέσει τον πρεσβευτή του Ιλάν Ελγκαρ για διαβουλεύσεις προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του, μετά μια συνάντηση στις 19 Απριλίου στην ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη μεταξύ του προέδρου του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και του ομολόγου του της Ελβετίας Χανς-Ρούντολφ Μερτς.ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΣΕΙΝΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΑΥΤΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΚΟΨΕ ΠΕΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΟΠΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΣΚΥΛΙΑΣΑΝΕ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΑ ΠΗΓΕ ΚΑΙ Η ΧΑΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΑΡΑΠΙΚΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΣΕΡΙΦΗ ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ.