ΡΕΚΟΡ ΕΞΑΓΩΓΩΝ......ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΗ.


Με ετήσια αύξηση 15,8% και μηνιαία 7,3% τον Μάρτιο, οι γερμανικές εξαγωγές ανήλθαν στο υψηλότερο μηνιαίο επίπεδο των 98,3 δισ. ευρώ που καταγράφηκε ποτέ, προσφέροντας αναπτυξιακή ώθηση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Σημειώνεται πως οι οικονομολόγοι που σφυγμομετρεί το Μπλούμπεργκ προέβλεπαν μηνιαία άνοδο 1,1%

Η γερμανική οικονομική ανάκαμψη διευρύνεται καθώς οι επιχειρήσεις αυξάνουν τις επενδύσεις και προσλαμβάνουν προσωπικό για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη εξαγωγική ζήτηση από την αναδυόμενη Ασία. Η οικονομία μπορεί να έχει επεκταθεί 1% το α' τρίμηνο και πιθανότατα θα διατηρήσει την αναπτυξιακή της δυναμική στο β' τρίμηνο, σύμφωνα με την Μπούντεσμπανκ.

Από την πλευρά τους, οι γερμανικές εισαγωγές αυξήθηκαν σε ετήσια

βάση 16,9% και σε μηνιαία 3,1% φθάνοντας τα 79,4 δισ. ευρώ τον Μάρτιο. Σαν αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας διευρύνθηκε στα 18,9 δισ. ευρώ από 11,9 δισ. τον Φεβρουάριο.

Υπολογίζεται πως η Γερμανία θα ξανακερδίσει τη 2η θέση παγκοσμίως σαν εξαγωγέας το 2011 προσπερνώντας τις ΗΠΑ που την είχαν υποσκελίσει το 2010 κυρίως για λόγους συναλλαγματικής ισοτιμίας.

ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΕΚΟΡ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΒΕΒΑΙΑ ΛΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΤΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ?Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΠΑΡΑΓΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΗΛΙΟ ΦΡΑΠΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ?