ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΣΥΡΟΥ


Στο στόχαστρο της τρόικας 45.000 δημόσιοι υπάλληλοι


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η τρόικα στη "μυστική" συνάντηση του Λουξεμβούργου ζήτησε να απολυθεί το 1/3 των υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στο στόχαστρο μπαίνουν περίπου 45.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το Έθνος, με σκοπό να μειωθούν αποτελεσματικά και μόνιμα οι μισθολογικές δαπάνες των φορέων και κυρίως των ΔΕΚΟ. Πρώτοι στην λίστα των απολύσεων είναι 2.000 εργαζόμενοι σε δημοτικές επιχειρήσεις, στις τράπεζες που έχει συμμετοχή το Δημόσιο και κυρίως σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και οργανισμούς που πρόκειται να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν.

Με την εφαρμογή του νέου μέτρου θα μειωθεί κατά 600 εκατ. ευρώ το μισθολογικό κόστος. Υπολογίζεται ότι οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου στο δημόσιο ξεπερνούν τους 130.000 εργαζομένους.

Σύμφωνα το δημοσίευμα κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών αποκλείουν το ενδεχόμενο απολύσεων και κάνουν λόγο για μετατάξεις.Εκτιμούν ότι τα μέτρα που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το σχέδιο αναδιοργάνωσης του κράτους που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών θα προσφέρει εξοικονόμηση περίπου 3 δις ευρώ μέχρι το 2013 χωρίς απολύσεις.

Πάντως, για την κατάργηση θέσεων με στόχο 200.000 λιγότερους το 2013 κάνουν λόγο και Τα Νέα, που σε σημερινό δημοσίευμα αναφέρουν ότι η αναλογία των προσλήψεων θα είναι λιγότερη από 1 προς 7 (σε κάθε επτά απολύσεις - μια πρόσληψη), αναλογία που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Αύριο καταφτάνουν στην Ελλάδα οι επικεφαλής της τρόικας και αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους, επομένως κοντός ψαλμός…

NA ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΙ ΓΑΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΑΜΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΕΩΡΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΝΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΗ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΟ ΧΑΛΙΒΙΟΤΙΚΟ.