ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ.......


Σύλληψη τριών δουλεμπόρων

Τρείς άνδρες, ένας ημεδαπός 32 ετών και δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 32 και 30 ετών αντίστοιχα, συνελλήφθησαν στην περιοχή Κουρτέσι του Νομού Ηλείας, κατηγορούμενοι για την εμπορία ανθρώπων, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο αλλοδαποί, επίσης Ρουμάνοι υπήκοοι.

Ομάδα αστυνομικών αξιοποιώντας πληροφορίες που έκαναν λόγο για αλλοδαπούς υπηκόους Ρουμανίας, οι οποίοι κρατούνταν παράνομα από έναν Έλληνα και ομοεθνείς τους, σε περιοχή της Ηλείας, εντόπισαν το σημείο και διαπίστωσαν ότι δέκα αλλοδαποί εργάζονταν υπό την επίβλεψη των συλληφθέντων ενώ σε παραπήγματα που τους υποχρέωναν να διαμένουν βρέθηκαν ακόμη 25 αλλοδαποί.
Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος Ρουμάνος ο οποίος συνελλήφθη, τους είχε προσεγγίσει πριν από δύο εβδομάδες στη Ρουμανία και εκμεταλλευόμενος τη δεινή τους οικονομική κατάσταση, τους υποσχέθηκε νόμιμη εργασία σε αγροτικές καλλιέργειες στην Ελλάδα, με ημερομίσθιο 25 ευρώ και εξασφάλιση διαμονής σε δωμάτια. Όμως με την άφιξή τους στην περιοχή της Ηλείας, ο 32 Ρουμάνος ο οποίος επίσης κρατείται από την αστυνομία, τους εγκατέστησε σε αυτοσχέδια παραπήγματα και την επόμενη μέρα αφού άρχισαν να εργάζονται στην συγκομιδή φράουλας, παραλάμβανε ο ίδιος την αμοιβή τους από τους ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων χωρίς να τους δίνει τα χρήματα. Επίσης τους υποχρέωνε να αγοράζουν από τον ίδιο τα απαραίτητα για τη διατροφή τους, τα οποία χρέωνε πολύ ακριβά και τους απαγόρευε να απομακρυνθούν από το χώρο όπου είχαν υποχρεωθεί να διαμένουν.
Οι τρεις συλληφθέντες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα κυνηγετικό όπλο, ένα κινητό τηλέφωνο και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με ονόματα και ποσά, υποχρέωναν τους αλλοδαπούς να συνεχίζουν να εργάζονται με ξυλοδαρμούς, την έντονη άσκηση ψυχολογικής βίας και με τη χρήση του κυνηγετικού όπλου, με το οποίο πυροβολούσαν στον αέρα για εκφοβισμό.
Στους παθόντες οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση, παρασχέθηκε βοήθεια και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.ΕΝΔΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ.