ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ.......


Ατοκα δάνεια και επιδοτήσεις μέχρι 35% στους ιδιοκτήτες κατοικιών με άδεια οικοδομής μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1989, είναι οι κύριες αλλαγές που κάνει το υπουργείο ΠΕΚΑ στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον».

Οπως ανακοίνωσαν η υπουργός Τ. Μπιρμπίλη και ο υφυπουργός Γ. Μανιάτης, το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι την εξάντληση των πόρων του ανά περιφέρεια, μια και το ενδιαφέρον των πολιτών στις τράπεζες που το «τρέχουν» είναι αυξημένο. Εχουν υποβληθεί 30.000 αιτήσεις για δάνεια, εκ των οποίων οι 15.000 έχουν πάρει προέγκριση.

Οι αλλαγές αναλυτικά είναι:

  • Είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων για μεμονωμένα διαμερίσματα πολυκατοικίας χωρίς προϋποθέσεις.
  • Οι εισοδηματικές κατηγορίες των ωφελουμένων από τρεις γίνονται δύο και τα αντίστοιχα κίνητρα έχουν ως εξής:

Κατηγορία Α: Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 € ή τις 60.000 € αντίστοιχα. Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 35%.

Κατηγορία Β: Ιδιοκτήτες επιλέξιμων κατοικιών, των οποίων το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα βρίσκεται μεταξύ 40.000 και 60.000 € ή 60.000 και 80.000 € αντίστοιχα. Τα κίνητρα περιλαμβάνουν επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 15%.

Στις επιλέξιμες δαπάνες συμπεριλαμβάνονται όλες οι πρόσθετες εργασίες και επεμβάσεις που απαιτούνται για την τεχνικά ορθή ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη (π.χ. αντικατάσταση κεραμιδιών) κλπ. Επίσης στην κατηγορία «αντικατάσταση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης» περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση μη σταθερών εξωτερικών σκιάστρων.

Οι αλλαγές αφορούν και τις αιτήσεις που μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

EYTΗΧΩΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΟΝΩΘΗ ΕΛΑΦΡΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ