ΚΡΙΣΗ ΕΚΤΟΣ ΟΤΕ.


Ζητούν 800 εκατ. για το 46%

Η αρχική ατζέντα της συνάντησης ήταν η εξαγορά από τον ΟΤΕ του υπόλοιπου 46% της ρουμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών (ελέγχει ήδη το 54%).

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας έχει βάλει εδώ και καιρό πωλητήριο στο ποσοστό αυτό, ζητώντας μάλιστα περί τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα, η αγορά είχε κατακλυστεί από πληροφορίες που έκαναν λόγο για θετική απάντηση του ΟΤΕ στη ρουμανική κυβέρνηση, αλλά με προσφορά που δεν θα ξεπερνούσε τα 350-400 εκατομμύρια.

Παρ' όλα αυτά και λόγω της οικονομικής συγκυρίας, ο ΟΤΕ δεν φαίνεται διατεθειμένος να αγοράσει το πακέτο, με πιθανότερο σενάριο πλέον τη διάθεσή του μέσω του ρουμανικού χρηματιστηρίου.

«Την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε γραπτή πρόταση στον υπουργό σχετικά με το μέλλον των επενδύσεών μας στη Ρουμανία», είπε στην «Ε» ο Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος δεν θέλησε για ευνόητους λόγους να σχολιάσει περαιτέρω τις πληροφορίες για συγχώνευση.

Στη συνάντηση με τους Ρουμάνους αξιωματούχους συμμετείχε και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom Ρόλαντ Μάλερ, ο οποίος έχει την ευθύνη για την αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΠΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ 99% ΤΩΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΠΟΙΚΙΝΩΝΙΩΝ Ο ΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΣΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ .ΚΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ.ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ 800 ΕΚΑΤ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ??ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.