ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΟΣ....

Τριάντα δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από την ιρανική πρεσβεία στο Παρίσι, για να διαμαρτυρηθούν για την ελευθερία του Τύπου στο Ιράν, λόγω των μέτρων που ελήφθησαν κατά των μέσων ενημέρωσης μετά από τις προεδρικές εκλογές. Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από τους «Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα».
Αρκετοί κρατούσαν πλακάτ τα οποία έγραφαν «Που είναι η ελευθερία του Τύπου μου;», ενώ μετέφεραν φωτογραφίες συναδέλφων τους και εφημερίδες, οι οποίες θεωρούνται «απαγορευμένες» στο Ιράν. Ανάμεσα στους δημοσιογράφους βρισκόταν ο Πατρίκ Πουάβρ ντ' Αρβόρ, πρώην παρουσιαστής του καναλιού TF1, καθώς και ο Τομάς Νταντουά και ο Πιερ Κρεσόν, δύο γάλλοι δημοσιογράφοι οι οποίοι στα τέλη του 2007 βρίσκονταν στον Νίγηρα υπό την ομηρία των ανταρτών Τουαρέγκ.
«Οι δημοσιογράφοι οι οποίοι βρίσκονταν στο Ιράν για να μιλήσουν για τις εκλογές δε μπορούν πλέον να το κάνουν αφού είτε συλλαμβάνονται είτε απελαύνονται. Δεν είμαστε εδώ για να αμφισβητήσουμε τα αποτελέσματα των εκλογών αλλά για να μιλήσουμε. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους ελεύθερα», δήλωσε ο Πουάβρ ντ΄Αρβόρ.H ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ.ΑΝ ΑΛΟΙΩΘΕΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΘΑ ΒΑΣΙΛΕΨΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕ -ΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΡΑΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ .ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΜΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΑ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.