ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.......

To τμήμα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών διοργάνωσε το Σάββατο στη πλατεί Λάμπρου Κατσώνη στη Λιβαδειά εκδήλωση με την συνεργασία της ΝΑΒ, του ΕΒΕΒ, της ΤΕΔΚ και του δήμου Λιβαδειάς. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη λειτουργίας «στεγνού» προγράμματος στη Βοιωτία καθώς και η αδιαφορία του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
«Θέλουμε για να δείξουμε ένα άλλο τρόπο ζωής μακριά από τα ναρκωτικά και να δραστηριοποιήσουμε τους νέους σε μια κατεύθυνση προς τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Πρέπει να μπουν όροι, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις», τόνισε ο πρόεδρος του τμήματος Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών Θανάσης Γουριώτης
Ο κ. Γουριώτης τόνισε παράλληλα οτι η εκδήλωση αποτέλεσε και μια διαδήλωση ενάντια στον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο «που δεν δέχεται το ΕΣΥΝ και τους φορείς του νομού ούτε για να συζητήσει μαζί τους το ομόφωνο αίτημα όλων για στεγνού θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης στη Βοιωτία». Καταλήγοντας ο Θανάσης Γιουριώτης κάλεσε όλους τους πολίτες να συσπειρωθούν γύρω από το ΕΣΥΝ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας αφού αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΕΣΥΝ για την διοργάνωση της εκδήλωσης με την συνεργασία της ΝΑΒ κατήγγειλε για αδιαφορία τον Δ. Αβραμόπουλο.
«Ο υπουργός Υγείας εδώ και περίπου ένα χρόνο παρά τις ομόφωνες αποφάσεις των φορέων του νομού για την λειτουργία στη Βοιωτία Κέντρου Απεξάρτησης και την λειτουργία «στεγνού» προγράμματος δεν μας δέχεται. Έχουμε επικοινωνήσει επανειλημμένα με το γραφείο του, έχουμε αποστείλει σχετικά έγγραφα, έχει συμφωνήσει και ο ΟΚΑΝΑ αλλά ο κ. Αβραμόπουλος μέχρι σήμερα δεν μας έχει δεχθεί», επεσήμανε ο κ. Ζιώγας.
Στο πλευρό του ΕΣΥΝ δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης. «Όλοι -είπε ο κ. Αγνιάδης- πρέπει να βοηθήσουμε τις προσπάθειες του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των ναρκωτικών. Είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλους μας. Πρέπει να φροντίσουμε να απομακρυνθεί η νεολαία από μάστιγα των ναρκωτικών».
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Λιβαδειάς Δημήτρης Καλιάντασης αφού συνεχάρει το τμήμα του ΕΣΥΝ στο νομό αναφέρθηκε στην επιτυχία της εκδήλωσης τονίζοντας επίσης οτι επιβάλλεται να αναπτυχθούν δράσεις ώστε τα παιδιά να απομακρυνθούν από τα ναρκωτικά και να ασχοληθούν με διάφορα άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. «Μεγάλη σημασία έχει και η πρόληψη ώστε να προστατευθούν οι νέοι αλλά και η συμπαράσταση σε όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Καλιαντάσης. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΛΙΤΙΣΤΕΣ ΛΙΤΣΑΡΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 250 ΑΤΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΡΗΣΗ ΧΑΣΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 17 ΕΤΩΝ ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΙΜΙΣΤΗΚΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΕΡΓΟ .ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΘΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΑΣΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΙΜΙΣΤΗΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ.ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ.