ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΧΑΔΙΑ...

10 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, ο Νικολά Σαρκοζί -μιλώντας σε 600 αστυνομικούς- ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια, ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους ψηφοφόρους.
Δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα στα σχολεία, αλλά και τη βία των συμμοριών στις υποβαθμισμένες περιοχές.
"Η παρουσία της δημόσιας δύναμης πρέπει να είναι διαρκής, ορατή, μαζική. Κανένας δρόμος, καμιά αποθήκη, καμιά σκάλα δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί στους αλήτες" υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος.
Οι δημοσκοπήσεις απασχολούν τον Νικολά Σαρκοζί, με την τελευταία να δίνει προβάδισμα 7 μονάδων στο κεντροδεξιό κόμμα, με ποσοστό 26%, παρότι υπάρχει ανησυχία για διαρροή ψήφων στο Δημοκρατικό Κόμμα του Μπαϊρού που συγκεντρώνει 14%. Δεύτερο έρχεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα με 19%. Σε ένα άλλο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας, ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Χαβιέ Μπερτνάρ, δήλωσε ότι είναι αντίθετος στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας χαρακτηριστικά "όχι σήμερα, όχι αύριο, όχι μεθαύριο" σε αυτήν την προοπτική.
ΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ.ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΡΑΒΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΥΣΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΞΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΗΚΟΥΣ.ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΜΕΛΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.