ΕΛΛΑΣ...ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Τη θάλασσα του Αιγαίου, με τα γαλάζια νερά και τις ιστορικές-μυθολογικές της αναφορές, προτείνει σε απολύτως εγκωμιαστικό ρεπορτάζ η εφημερίδα “Daily Mail” του Λονδίνου, με τίτλο «Sail away with Ulysses in the land of the Greek myth».
Στο κείμενο γίνεται λόγος για τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα σε επίδοξους ιστιοπλόους, τόσο στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο. Αναφορά στην Ελλάδα περιλαμβάνεται και σε δημοσίευμα της “Guardian” με τίτλο, «First edition of Ulysses sells for record price».
Στο κείμενο γίνεται λόγος για την πρώτη έκδοση του αριστουργήματος του James Joyce, «Οδυσσέας», από τη δεκαετία του 1920, αντίτυπο της οποίας πωλήθηκε στο ποσό-ρεκόρ των 275.000 στερλινών. Το εν λόγω αντίτυπο διατηρεί στο ακέραιο το γαλανό χρώμα του εξωφύλλου του, εμπνευσμένο από τα νερά του Αιγαίου, κατά το πρότυπο της ελληνικής σημαίας.ΠΟΛΛΥ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ.ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΑΣ ΕΓΚΩΜΙΑΖΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ.