ΕΘΙΣΜΟΙ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με κύριο αίτημα την απόδοση του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στην τοπική κοινωνία, πραγματοποίησαν το απόγευμα κάτοικοι της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.
Την πρωτοβουλία της κινητοποίησης είχε ο δήμος Σταυρούπολης και τοπικοί φορείς.«Ζητούμε την άμεση απόδοση του πρώην στρατοπέδου 'Παύλου Μελά' στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αξιοποίησή του ως μητροπολιτικού πάρκου», τόνισε ο δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης. «Λέμε όχι στη μετατροπή του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών», πρόσθεσε.Ο κ. Σερασίδης ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν επιτρέπει -το τελευταίο πεντάμηνο- στο δήμο Σταυρούπολης, τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων εντός του στρατοπέδου.«Η Σταυρούπολη είναι ήδη επιβαρυμένη με το Ψυχιατρικό νοσοκομείο και τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ, που λειτουργεί εντός του Ψυχιατρείου» τόνισε ο κ. Σερασίδης.Επισήμανε, τέλος, ότι καθημερινά η περιοχή κατακλύζεται από εκατοντάδες τοξικομανείς, εμπόρους ναρκωτικών και περιθωριακά στοιχεία.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ευκαρπίας, Χαράλαμπος Πανταζόγλου, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν οι δήμαρχοι Νεάπολης και Πολίχνης, Ναθαναήλ Λαδόπουλος και Κώστας Θεοδωρίδης αντίστοιχα, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΤΑΙ ΔΗΛ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΩΗΝ Η ΝΥΝ ΚΑΚΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΤΕ.ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΑΓΡΙΕΨΟΥΝ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.