50%-70%...ΨΕΜΑΤΑ

Εκδήλωση πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το θέμα της ουσιοεξάρτησης-απεξάρτησης, αλλά και συνάμα αισιοδοξίας για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, διοργάνωσε, απόψε, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το θεραπευτικό πρόγραμμα ΙΑΝΟΣ με τη στήριξη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΙΑΝΟΣ - τμήμα αποκατάστασης εξαρτημένων ατόμων, βρίσκεται σε εξέλιξη από τη δεκαετία του '90 και υπάγεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των στόχων του προγράμματος είναι η αποκατάσταση των εξαρτημένων ατόμων, αλλά και συνάμα η επανένταξή τους στην κοινωνία, σύμφωνα με το μέλος του επιστημονικού προσωπικού του προγράμματος, Δέσποινα Δίντσικου. H κυρία Δίντσικου, υπογράμμισε, επίσης, ότι τα ποσοστά ολοκλήρωσης των διάφορων τομέων του προγράμματος είναι θετικά και κυμαίνονται μεταξύ 50-70%.
«Τίποτα δεν είναι αδύνατο και ποτέ δεν είναι αργά, τα εξαρτημένα από ουσίες άτομα, να ξεκινήσουν μια προσπάθεια για την απεξάρτησή τους», τόνισε ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γούλιος. Από την πλευρά της, η εντεταλμένη νομαρχιακή σύμβουλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Έφη Βασιλειάδου, αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση και έμπρακτη συμβολή της Νομαρχίας προς τα εξαρτημένα άτομα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική συναυλία.ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΩΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 50%-70% ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΤΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΟ70% ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΤΕ ΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΦΡΑΓΚΟΔΙΦΡΑΓΚΑ.ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ.ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΝΕΣ ΟΜΩΣ.