ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ

Να αποτρέψουν τη σχεδιαζόμενη πειρατεία στο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο MS Melody, που έπλεε ανοιχτά της Σομαλίας, κατάφεραν άνδρες της ασφάλειας του πλοίου, αφού προηγουμένως αντάλλαξαν πυρά με Σομαλούς πειρατές.
Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μετέδωσε από τη Ρώμη πως το πλοίο ήταν ναυλωμένο από την ιταλική εταιρεία MSC Crociere S.A. και μετέφερε 1.200 επιβάτες.
Δυνάμεις ασφαλείας που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο επέστρεψαν τα πυρά σε έξι πειρατές που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ.
Όπως δήλωσε ο καπετάνιος του πλοίου, από τα πυρά δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Το MS Melody έπλεε από τη Νότια Αφρική προς τη Γένοβα και είχε μόλις αποπλεύσει από τις Σεϋχέλλες.Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΕΙΡΑΤΙΩΝ.ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΕΤΡΑΠΗ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ.ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗ ΝΑΥΣΙΠΛΟΕΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΒΑΠΟΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΛΥΣΗ.