ΤΙΣ ΠΤΑΙΗ

Στην Ολλανδία ζουν τα πιο χαρούμενα παιδιά της Ευρώπης, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 23η θέση, όπως δείχνει έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου του Γιόρκ, η οποία δημοσιεύεται στο
Μετά την Ολλανδία ακολουθούν η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Φινλανδία. Στη 12η θέση είναι η Κύπρος ενώ στις πέντε τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι χώρες: Ρουμανία, Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία και Μάλτα.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2006, σε 29 χώρες βάσει 43 κριτηρίων, όπως παιδική θνησιμότητα, παχυσαρκία, φτώχεια και κατάλυμα. Το ηλικιακό γκρουπ μελέτης ήταν κάτω των 19 ετών για λογαριασμό της Ομάδας Δράσης κατά της Παιδικής Φτώχειας (CPAG). Η έρευνα έδειξε πως στις σκανδιναβικές χώρες ο αριθμός των παιδιών που σκοτώνονται σε δυστυχήματα είναι μικρός, όπως επίσης και το ποσοστό των νέων που είναι επιρρεπής σε «επικίνδυνες συμπεριφορές», παραδείγματος χάρη πρόωρες σεξουαλικές σχέσεις, κάπνισμα και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών. Τέλος, η Αγγλία κατετάγη στην 24η θέση, μετά την Ελλάδα, επειδή μεγάλος αριθμός παιδιών ζουν σε οικογένειες όπου οι γονείς δεν εργάζονται.ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ.ΜΠΡΑΒΟ.ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 20 ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΕΣΘΥΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΟΝ Η ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ Η ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ.ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΒΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΓΩ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ DNA. Η Η ΟΡΘΩΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ.