ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο εσωτερικός τουρισμός και τα σχολικά γκρουπ από την Ευρώπη, έδωσαν «φιλί ζωής» στον τουρισμό φέτος το Πάσχα.
Αντίθετα τα τσάρτερ από το εξωτερικό ήταν μειωμένα σε σχέση με πέρυσι.Πάντως, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες, συμφωνούν πως η κατά κεφαλή δαπάνη ήταν μικρότερη ακόμα και στους προορισμούς που εμφάνισαν τη μεγαλύτερη κίνηση.
Ειδικά ο τουρισμός της Αθήνας, διασώθηκε από τα σχολικά γκρουπ που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου, καθώς εκμεταλλεύθηκαν τις αργίες του Πάσχα των καθολικών και τις συνδύασαν με εκπαιδευτικές εκδρομές.Η σημαντική διαπίστωση είναι ότι οι τουρίστες ?Έλληνες και ξένοι- δαπανούν πλέον λιγότερα. Αλλά και οι περισσότερες μονάδες, απ΄ αυτές που γέμισαν «δούλεψαν» με πακέτα και προσφορές.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ?διότι τα επίσημα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν στις αρχές Μαΐου-, ο εσωτερικός τουρισμός διαμορφώθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ αντίθετα τα τσάρτερ από το εξωτερικό ήταν μειωμένα.
Όλοι πλέον περιμένουν ότι φέτος τα τουριστικά έσοδα θα είναι μειωμένα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προβλέπει για την Ελλάδα ότι η κάμψη στις αφίξεις από το εξωτερικό θα είναι τουλάχιστον 15%, που συνεπάγεται μείωση τουριστικών εσόδων της τάξης των 5δισ. ευρώ.Μείωση 15% στις αφίξεις θα είναι η μεγαλύτερη από το 1950 που άρχισε το ελληνικό τουριστικό προϊόν να κατακτά την παγκόσμια αγορά.Ας σημειωθεί ότι το 2007 οι αφίξεις ήταν 15,2εκ. τουρίστες, ενώ για το 2008 δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα επίσημα στατιστικά στοιχεία, εικάζεται πάντως ότι η χρονιά έκλεισε με πτώση πάνω από 4%.ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΝΕΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΑΙ ΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΥΣΗ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΑΡΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ.ΜΕ ΣΠΟΝΣΟΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΤΟ

ΕΙΔΟΣ.ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.