ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Ιταλία και Ελλάδα οι κυριότεροι εμπορικοί εταίροι της Αλβανίας
Η Ιταλία και η Ελλάδα βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη θέση, αντίστοιχα, των κυριότερων εμπορικών εταίρων της Αλβανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας (INSTAT).
Σύμφωνα με αυτά, τον Φεβρουάριο του 2009 οι δύο χώρες συγκέντρωσαν το 67,4% του συνόλου των εμπορικών συναλλαγών της Αλβανίας. Τον Φεβρουάριο του 2009, η Ιταλία «κατέλαβε» το 65,3% των αλβανικών εξαγωγών και το 25,6% των εισαγωγών, ενώ η Ελλάδα το 9,7% των αλβανικών εξαγωγών και το 16,3% των εισαγωγών, αντίστοιχα.
Η Ιταλία και η Ελλάδα, σύμφωνα με την INSTAT, αποτελούν βασικούς εμπορικούς εταίρους της Αλβανίας, γεγονός που καταγράφηκε και τον Ιανουάριο του 2009.
Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2009, άλλοι σημαντικοί εμπορικοί εταίροι της Αλβανίας ήταν η Κίνα, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ελβετία.ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΤΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΚΤΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΡΥΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΗ ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΤΡΥΠΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΑΓΓΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΗΝ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΟΥΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΛΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ,ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ.