ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ......




Ποινικές διώξεις για τις χορηγίες υπέρ της ΓΕΝΟΠ

Της Ευας Kαραμανωλη
Με κακουργηματικές κατηγορίες εις βάρος της ΔΕΗ, της ΓΕΝΟΠ, αλλά και του ΟΚΔΕ (Οργανισμός Κοινωνικών Εκδηλώσεων της ΔΕΗ) «αποτιμήθηκαν» από τη Δικαιοσύνη οι χορηγίες εκατομμυρίων της ΔΕΗ προς τους συνδικαλιστές της τη δεκαετία 1999–2010.
Με βάση τα όσα περιγράφονται στο πόρισμα του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή και όσα προέκυψαν από έρευνα του ΣΔΟΕ, οι εισαγγελείς πρωτοδικών Αρ. Κορέας και Ελένη Σίσκου, αφού μελέτησαν σωρεία συμβάσεων και έλαβαν καταθέσεις, άσκησαν διώξεις με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου για:
• Απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και μη και κατ’ εξακολούθηση, εις βάρος των νομίμων εκπροσώπων της Επιχείρησης (προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους, μέλη Δ.Σ., 1999–2010).
• Αμεση συνέργεια στην απιστία, εις βάρος των εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ–ΔΕΗ και του ΟΚΔΕ.
• Απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εις βάρος των αρμοδίων στελεχών της ΔΕΗ, που ήλεγξαν και ενέκριναν την εκταμίευση των χρημάτων την τριετία 2008–2010, τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ–ΔΕΗ και κάθε υπεύθυνο που συμμετείχε στην παράνομη δραστηριότητα.
Από την έρευνα του ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν υπερκοστολογήσεις ταξιδιών, μελέτες που ανατέθηκαν σε συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών και παρότι πληρώθηκαν δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ και δαπάνες που δεν συνοδεύονταν από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στο πόρισμα του κ. Ρακιντζή τον Απρίλιο του 2011 γίνεται λόγος για «παράνομες ενισχύσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ που προσκρούουν στον νόμο, ο οποίος απαγορεύει την ενίσχυση των συνδικαλιστικών ενώσεων από τους εργοδότες». Μεταξύ άλλων ανέφερε ποσό 5 εκατ. ευρώ για προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, 115.128 ευρώ για κινητοποιήσεις και περιοδείες, 100.978 ευρώ για δαπάνες του Δ.Σ., εκ των οποίων 48.835 για πάρκινγκ μελών της ΓΕΝΟΠ ή συγγενών τους. Σημειώνεται ότι οι παροχές προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΔΕΗ ήταν θεσμοθετημένες μέσω των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.
ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ .......ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΚΛΕΒΕ ΔΕΝ ΑΠΕΔΙΔΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΕΡΓΟ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ .ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΓΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ....ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ.ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΑΤΕΣ.