ΜΙΑ ΧΑΡΑ.....

Ψυχικά υγιής ώστε να προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου και να εκτίσει ποινή φυλάκισης χαρακτηρίζεται ο Νορβηγός μαζικός δολοφόνος Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σύμφωνα με δεύτερη εκτίμηση ψυχιάτρων.
Η πρώτη εκτίμηση ειδικών, που είχε πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Μπρέιβικ πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια και δεν μπορεί να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.
Ο Μπρέιβικ θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου την ερχόμενη Δευτέρα κατηγορούμενος για τη δολοφονία 77 ανθρώπων σε διπλή επίθεση στο Όσλο και το νησί Ουτόγια στις 22 Ιουλίου 2011.
Η απάντηση στο ερώτημα αν είναι ψυχικά ασθενής ή όχι θα προσδιορίσει κατά πόσο θα εκτίσει ποινή σε φυλακή ή σε ψυχιατρικό ίδρυμα.
Ο ίδιος χαρακτήρισε "ψέματα" την πρώτη ψυχιατρική εκτίμηση, ενώ σε επιστολή του σε νορβηγικό τάμπλοϊντ είπε ότι ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρικό ίδρυμα θα ήταν "μοίρα πολύ χειρότερη από το θάνατο".
Την τελική απόφαση θα λάβουν οι δικαστές του δικαστηρίου του Όσλο, στην ετυμηγορία τους που αναμένεται τον Ιούλιο, οι οποίοι θα αποφανθούν για το ακανθώδες θέμα της ποινικής ευθύνης του Μπράιβικ, από το οποίο θα εξαρτηθεί η τύχη του: φυλακή ή ψυχιατρείο.

ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΛΟΓΩ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ.ΑΠΛΑ ΓΟΥΣΤΑΡΗΖΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ.