ΣΤΡΟΦΗ ........ ?????

Στο Τελ Αβίβ, έπειτα από περίπου τρεις μήνες, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ που συμφώνησαν προχθές το βράδυ οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Γ. Παπανδρέου και Μ. Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Η σχετική απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας με τον ομόλογό του Α. Λίμπερμαν, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Στις δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντησή τους οι δύο άνδρες έκαναν λόγο για «τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών». Ο Δ. Δρούτσας ανέφερε ενδεικτικά τους τομείς οικονομίας, τουρισμού και πολιτισμού, αγροτικής ανάπτυξης, υψηλής τεχνολογίας και βεβαίως τον τομέα της ενέργειας.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών έλεγαν στην «Ε», σε ό,τι αφορά το θέμα της ενέργειας, ότι δεν έχει να κάνει με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, παρά την πρόσφατη επιβεβαίωση για τα κοιτάσματα «Λεβιάθαν» ανοιχτά του Ισραήλ. Οι ίδιες πηγές μιλούσαν γενικώς και αορίστως για «πρότζεκτ» συνεργασίας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δίχως να προχωρούν σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Δ. Δρούτσας επανέλαβε πάντως και χθες, παρουσία του ομολόγου του, την επιθυμία της χώρας για εξεύρεση «δίκαιης, βιώσιμης και συνολικής λύσης του Παλαιστινιακού που θα βασίζεται στην ύπαρξη δύο ανεξάρτητων κρατών». Ο κ. Λίμπερμαν δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί «θα είναι ιδιαίτερα ευτυχείς αν η Ελλάδα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στη σύσφιγξη των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τις γειτνιάζουσες με αυτό χώρες».

Την αντίθεσή της στις απόψεις Λίμπερμαν για ένα «ομοιογενές Ισραήλ» εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παρ' ότι χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ.

«Να μη χαθεί η χρυσή ευκαιρία του τρίτου δρόμου που λέει Κατάρ - Ισραήλ - Κύπρος - Ελλάδα - Ευρώπη» προέτρεψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΡΟΦΗ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ???

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΝΟΩ ΚΑΜΙΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ Η ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΝΗΣΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.