ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ........ΑΛΛΟΔΑΠΗ


Τη δυνατότητα να ανοίγουν φροντιστήρια -Μέσης Εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών- ακόμη και νομικά πρόσωπα (εταιρείες κ.ά.) τα οποία εδρεύουν σε οποιαδήποτε χώρα-κράτος μέλος της ΕΕ και παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης, δίνει το υπουργείο Παιδείας με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, καταργείται η παράγραφος 1 του άρθρου 68 του α.ν. 2545/1940 που περιορίζει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας ίδρυσης φροντιστηρίων μόνο σε φυσικά πρόσωπα και εκπαιδευτικούς. Μαζί καταργείται και η παράγραφος 3 του ίδιου άρθρου της παραπάνω νομοθεσίας που θέτει ποσοτικούς περιορισμούς στον αριθμό αδειών φροντιστηρίων.

Οπως αναφέρεται στη ρύθμιση, σκοπός της τροπολογίας είναι να αρθούν οι περιορισμοί στην ίδρυση φροντιστηρίων, διότι βρίσκονται σε αντίθεση με οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και γιατί έτσι ορίζεται ρητά και στον νόμο που αφορά τα μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ. Στους ισχυρισμούς του υπουργείου αναφέρεται ακόμη ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση είναι πιθανό να υπάρξει «όφελος για τον κρατικό προϋπολογισμό (από την είσπραξη παραβόλων) λαμβάνοντας υπόψη ότι θα δύνανται πλέον εκτός των φυσικών και νομικά πρόσωπα να ιδρύουν φροντιστήρια.

Επίσης θα υπάρξουν θετικές συνέπειες για τον πολίτη καθώς οι γονείς και τα παιδιά εφόσον επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε φροντιστήριο θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν μεταξύ περισσότερων φορέων παροχής υπηρεσιών και να απολαμβάνουν ποιοτικότερες υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές».

ΤΩΡΑ ΛΥΘΗΚΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΜΟΝΟΠΩΛΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΓΕΛΟΥΣΕ ΛΙΓΟ.ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΑΡΤΙΑ 300.000 ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ.ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΜΟΥΠΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ STUDBY ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΛΟΤΡΙΟΣ.