ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ??????


Δεν είναι μόνο η Τουρκία, δυστυχώς, που αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία. Το τελευταίο διάστημα στο χορό των διεκδικήσεων εμφανίζεται πλέον επίσημα και η Αλβανία, η οποία φαίνεται να θέτει θέμα συνόρων με την Ελλάδα! Σύμφωνα, λοιπόν, με πρόσφατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του αλβανικού Τύπου, τα Τίρανα εμφανίζονται να μην αναγνωρίζουν την οροθετική γραμμή Ελλάδας - Αλβανίας και φέρονται να ετοιμάζονται για αποστολή αντιπροσώπου στην Αθήνα προκειμένου να προβάλει τις απαιτήσεις της χώρας του για παραχώρηση ελληνικού εδάφους!

Ακόμα, σύμφωνα με το επίσης πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας “Gazeta-Shqip”, το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει παραλάβει ελληνικό έγγραφο με το ερώτημα εάν «Η Ελλάδα είναι σε πόλεμο με την Αλβανία»! Δηλαδή, με απλά λόγια και εφ' όσον φυσικά η πληροφορία είναι αληθής, εμφανίζεται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να μη γνωρίζει εάν ισχύει ή όχι το εμπόλεμο στις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας! Για το θέμα αυτό η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τη συγκεκριμένη πληροφορία τη διαρρέουν Αλβανοί διπλωμάτες, καθώς και ένας πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Αλβανία, μέσω του ανωτάτου δικαστηρίου, ακύρωσε τη συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (Α.Ο.Ζ.), την οποία Ελλάδα και Αλβανία υπέγραψαν από κοινού δύο μήνες πριν από τις ελληνικές κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2009.

Στο εν λόγω κείμενο αναφέρεται ακόμα ότι τα Τίρανα φέρονται να ακυρώνουν και το αντίστοιχο πρωτόκολλο που αφορά στα χερσαία σύνορα μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας και ότι τα Τίρανα είναι αποφασισμένα να θέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδαφικά ζητήματα. Αν το δημοσίευμα ευσταθεί, τότε τα πράγματα είναι σίγουρα πάρα πολύ σοβαρά, αφού είναι πασιφανές πως στο παιχνίδι του καθορισμού των ΑΟΖ στο Ιόνιο εμπλέκονται και άλλοι «άμεσα ενδιαφερόμενοι», οι οποίοι αντιλαμβάνονται την Αλβανία τόσο ως βάση για τη στρατηγική περικύκλωση της χώρας μας όσο και ως ανάχωμα για την καταστρατήγηση του Δικαίου της Θαλάσσης, μιας και ό,τι συμβεί στο Ιόνιο ενδεχομένως να αποτελέσει πρόκριμα και νομικό προηγούμενο για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ας σημειωθεί ακόμα ότι το μηνιαίο περιοδικό «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ», σε ένα «προφητικό» δημοσίευμα στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2010 με τον τίτλο «Ελλάδα - Αλβανία: Για πόσο ακόμα τα Τίρανα θα παίζουν με τα νεύρα της Αθήνας», αποκαλύπτει έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου 2007, με το οποίο υπογραμμίζεται πως το «εμπόλεμο» με την Αλβανία ισχύει!

Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθούν ο αλβανικός εθνικιστικός φόρτος με τα ανθελληνικά αισθήματα που εκδηλώνονται με τις παραβιάσεις τάφων, τις δημόσιες επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ακόμα και με μεμονωμένες έστω δολοφονίες Βορειοηπειρωτών, τότε αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι χάνεται δυστυχώς η εμπιστοσύνη και διασαλεύεται η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ δύο γειτονικών χωρών, που ο προορισμός τους είναι να βρίσκονται αιώνια η μία δίπλα στην άλλη.

ΝΤΙΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΜΕΝΟ.ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΑΚΟΥΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ Η ΔΕ ΣΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ.ΚΑΤΕΒΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΑΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ .