ΠΑΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.........


Γαλλία, Γερμανία μπλοκάρουν Βουλγαρία και Ρουμανία στη συνθήκη Σέγκεν

Η Γαλλία και η Γερμανία ενημέρωσαν σήμερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφασή τους να μπλοκάρουν την είσοδο της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη εφαρμογής της συνθήκης του Σένγκεν, όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των δύο χωρών.

Η Ευρωπαία Επίτροπος για την Ασφάλεια Σεσίλια Μάλμστρομ έλαβε σήμερα μία επιστολή υπογεγραμμένη από τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας Μπρις Οτρφέ και Τόμας ντε Μεζιέρ στην οποία κρίνουν «πρώιμο» να επιτραπεί η είσοδος της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη εφαρμογής της συνθήκης του Σένγκεν το Μάρτιο του 2011, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Μισέλ Τσερκόνε.

Οι δύο υπουργοί επισημαίνουν στην επιστολή τους ότι οι δύο χώρες δεν έχουν δείξει στην ουσία ότι μάχονται κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, διευκρίνισε ο Τσερκόνε.

Πάντως υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει την εξουσία να λάβει αποφάσεις σχετικά με αυτό τι θέμα. «Πρέπει να ληφθεί ομόφωνη (απόφαση) από όλα τα κράτη», υπογράμμισε.

Ειδικοί των κρατών μελών έχουν μεταβεί στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία και θα παρουσιάσουν μία έκθεση τον Ιανουάριο ώστε να επιτρέψουν στις κυβερνήσεις να αποφασίσουν. «Η Επιτροπή δεν έχει εκφράσει άποψη γι' αυτή την έκθεση», δήλωσε ο Τσερκόνε.

Η θέση που υιοθέτησαν η Γαλλία και η Γερμανία σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ομοφωνία σχετικά με το θέμα και ότι η είσοδος της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στη ζώνη εφαρμογής της συνθήκης του Σένγκεν θα αναβληθεί.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ .ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΑΘΟΥΝ ΛΟΓΩ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ.ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΙ ΚΡΑΤΟΙ ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΑΓΩΓΗ ΟΧΙ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΙΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΟΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΘΗΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΟΚ.ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ.