ΕΞΑΡΣΕΙΣ?????


Ανησυχία στη Ρωσία για το αυξανόμενο έγκλημα
Η χώρα βυθίζεται στο έγκλημα, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Βαλέρι Ζόρκιν.

Ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρωσίας Βαλέρι Ζόρκιν κατήγγειλε σήμερα την εξάπλωση της εγκληματικότητας που φθάνει μέχρι τους θεσμούς εξουσίας και υπονομεύει τα θεμέλια του κράτους, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην Rossiiskaia Gazetta.

«Αυτό που σήμερα ανησυχεί περισσότερο τους ιθύνοντες και τους κοινούς πολίτες είναι η αυξανόμενη διάβρωση της ρωσικής κοινωνίας από την εγκληματικότητα», γράφει ο Βαλέρι Ζόρκιν κάνοντας την εκτίμηση ότι η συμμαχία της εξουσίας με την εγκληματικότητα, που απεικονίσθηκε στα πρόσφατα γεγονότα της Κουστσέφσκαγια, στη νότια Ρωσία, δεν είναι μεμονωμένο γεγονός.

Η σφαγή τον Νοέμβριο δώδεκα ανθρώπων στην Κουστσέφσκαγια αποκάλυψε ότι μία εγκληματική συμμορία τρομοκρατούσε επί χρόνια αυτήν τη μικρή πολιτεία με την κάλυψη των αρχών και της αστυνομίας.

«Αντίστοιχα γεγονότα έχουν συμβεί και αλλού», γράφει ο Βαλέρι Ζόρκιν αναφέροντας το Νοβοσιμπίρσκ, στη Σιβηρία, το Ενγκελς, στον Βόλγα, το Γκους-Χρουστσάλνι στην κεντρική Ρωσία.

«Η εγκληματικότητα υπονομεύει τις βάσεις του εύθραυστου δικαιϊκού μας συστήματος, της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής μας ζωής», επισημαίνει.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε το κράτος μας να διαβρωθεί από την εγκληματικότητα. Στην περίπτωση αυτή, τα όνειρά μας για μία δημοκραιτκή κοινωνία και για ένα κράτος δικαίου θα θαφτούν...Σε μία τέτοια κοινωνία θα υπάρχουν θηρία, κυρίαρχοι της εγκληματικής ζούγκλας και 'υπάνθρωποι' που θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι βρίσκονται στο έλεος των θηρίων».

«Θα έχουμε από τη μία πλευρά την επίθεση και την περιφρόνηση προς τους 'αποτυχημένους'... και από την άλλη πλευρά τον τρόμο και την οργή των εξαθλιωμένων, οι οποίοι, απελπισμένοι, ονειρεύονται μία δικτατορία και καθόλου μία δημοκρατία», καταλήγει.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΕΚΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΗ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΑΡΣΗ .ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ.ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ