ΠΙΑΣΤΕΤΟΝ......ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ


Ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία του Σάλτσμπουργκ, ότι οι αυστριακές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την έκδοση του πρώην πρωθυπουργού της Κροατίας Ίβο Σαναντέρ. Μέχρι τότε, θα τελεί υπό κράτηση.

Ένας δικαστής στο Σάλτσμπουργκ έδωσε την εντολή της κράτησης του Σαναντέρ για 14 ημέρες, μέχρι την έκδοσή του. Ο διευθυντής της φυλακής του Σάλτσμπουργκ όπου κρατείται ο Σαναντέρ, ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Ο Σαναντέρ που κατηγορείται για διαφθορά, συνελήφθη χθες σε προάστιο του Σάλτζμπουργκ.
Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Μπάρμπαρα Φέιχτινγκερ, ανακοίνωσε επίσημα πως "η διαδικασία της έκδοσης έχει ξεκινήσει".

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα ενώπιον δικαστή και η αυστριακή δικαιοσύνη θα προτείνει μία απλουστευμένη διαδικασία έκδοσης.
Αν ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας δεχθεί την διαδικασία, τότε θα επιστρέψει στην χώρα του σε λίγες ημέρες.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Μίχαελ Σπίντελεγκερ, η υπόθεση "είναι στα χέρια της αυστριακής δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η αυστριακή αστυνομία εκτέλεσε χθες διεθνές ένταλμα σύλληψης της κροατικής δικαιοσύνης". Και πρόσθεσε "πιστεύω ότι ο Ίβο Σαναντέρ μάλλον θα εκδοθεί".

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Jutarnji List τόνισε πως η μάχη κατά της διαφθοράς στην χώρα του έχει ξεκινήσει και τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει. Και συμπλήρωσε πως παρότι ορισμένες δομές της εξουσίας, ανθίστανται ακόμα σε τέτοιες εκκαθαρίσεις "η μάχη κατά της διαφθοράς είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο".

Η πρωθυπουργός της Κροατίας Γιάντρανκα Κόσορ θα επισκεφθεί την Δευτέρα την Βιέννη, προκειμένου να συναντηθεί με τον Καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΤΙ ΒΑΘΜΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΟΠΟΣ?ΑΜΕΛΗΤΕΑ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΖΗΣΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.