ΧΑΤΖΙΑΒΑΤΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕ.....!!!!!!!


Σε... φιάσκο κατέληξε η εξέταση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία από αντιπροσωπεία της επιτροπής της ελληνικής Βουλής, που ερευνά την υπόθεση της Siemens.



Ο πρώην ισχυρός άνδρας της γερμανικής εταιρείας, γνωρίζοντας πως ό,τι πει τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα σε βάρος του, κράτησε κλειστά χαρτιά, ενώ αρνήθηκε ότι δωροδόκησε πολιτικό πρόσωπο ή κρατικό αξιωματούχο. Απέφυγε, μάλιστα, ν' απαντήσει ακόμη και στο ερώτημα εάν είχε δώσει χρήματα στα δύο μεγάλα κόμματα, όπως είχε πει στην εισαγγελέα Μπόιμλερ τον περασμένο Αυγουστο.

Κλείνοντας, δε, την κατάθεσή του, ο κ. Χριστοφοράκος φέρεται να είπε στους βουλευτές: "Με όλο τον σεβασμό που τρέφω για την επιτροπή και το έργο σας, που είναι μεταξύ άλλων να βρείτε εάν δωροδόκησα κάποιον πολιτικό ή αξιωματούχο, η απάντηση είναι καθαρά αρνητική. Λυπούμαι που δεν μπόρεσα να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις λόγω των ανοιχτών θεμάτων που υπάρχουν στην Ελλάδα σε βάρος μου, αλλά και εάν απαντούσα δεν θα προέκυπτε κάτι διαφορετικό από αυτά που έχω ήδη πεί".

Στις περισσότερες ερωτήσεις που δέχθηκε από τα μέλη της επιτροπής, που αισθάνθηκαν μάλλον προσβεβλημένα από τη στάση του, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής, κατόπιν προτροπής τόσο του δικηγόρου του, όσο και της εισαγγελέως.

Στην ερώτηση εάν είχε ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με κάποιον πολιτικό, ο κ. Χριστοφοράκος απάντησε αρνητικά ενώ όταν ρωτήθηκε για φιλικές ή κοινωνικές σχέσεις, απάντησε ότι εξαιτίας της θέσης του γνώριζε πολιτικά πρόσωπα και πρόσθεσε πως με κάποιους είχε σχέσεις καθώς υπήρξαν συμμαθητές ή είχε κοινωνική σχέση λόγω των παιδιών τους.

Οσο για δώρα, παροχές ή μίζες, ο πρώην ισχυρός άνδρας ήταν κάθετος: "Δεν έδωσα ποτέ, αντάλλαγμα, χορηγία, ή δώρο μεγάλης αξίας σε πολιτικό πρόσωπο ή κρατικό αξιωματούχο, ούτε μου ζητήθηκε"

Την Τρίτη, οι υπεύθυνοι της μητρικής Siemens άπλωσαν πέπλο προστασίας στην εταιρεία κατά την κατάθεσή τους στο κλιμάκιο των βουλευτών, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για τα μαύρα ταμεία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει στο ταξίδι, σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι αποδεικνύεται περίτρανα πως η εξέταση των μαρτύρων έγινε με όρους που έθεσε η γερμανική πλευρά.

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟ ΧΑΤΖΙΑΒΑΤΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ Η ΘΡΑΣΟΚΟΜΩΔΙΑ SIEMENS- ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΙΔΕΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΙΣΟΒΕΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ.ΑΜ ΔΕ ΠΛΕΟΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ.