ΛΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΟ?........


Νέα φάση σύγκρουσης Παπανδρέου-Σημίτη άνοιξε η προχθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού ότι η Εξεταστική για την οικονομία, όταν συσταθεί, θα διερευνήσει και την περίοδο από το 2000-2004 και όχι μόνο την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. (2004-2009).
Ο πρώην πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα χθες και με προσωπική του αιχμηρή δήλωση ζήτησε η έρευνα να αρχίσει από το 1996, που ανέλαβε αυτός τη διακυβέρνηση της χώρας. Εμμέσως πλην σαφώς εγκαλεί τον Γ. Παπανδρέου ότι αφήνει εις βάρος του υπονοούμενα, μισόλογα για πολιτικές εντυπώσεις που δεν γίνονται αποδεκτές. Συνεργάτες του κ. Σημίτη έλεγαν ότι, εφόσον συσταθεί η εξεταστική επιτροπή, θα πάει να καταθέσει και θα πει σε ποια κατάσταση παρέλαβε την οικονομία το 1996 και σε ποια κατάσταση την παρέδωσε το 2004.

Η δήλωση του κ. Σημίτη έχει ως εξής: «Η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο από το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμα πριν από το 2001 και ύποπτα μετά. Υπονοούμενα, μισόλογα, πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά».

Σημειώνουμε ότι ο κ. Παπανδρέου είπε προχθές στους δημοσιογράφους στο μέγαρο Μαξίμου ότι θα πρέπει να διερευνηθεί και η σχέση της Goldman Sachs με την κυβέρνηση το 2000.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη ρήξη στις σχέσεις Παπανδρέου-Σημίτη σημειώθηκε τον Μάιο του 2008, όταν ο Γ. Παπανδρέου είχε θέσει τον πρώην πρωθυπουργό εκτός της Κ.Ο. Μήνες μετά οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν μερικώς. Ομως διεκόπησαν και πάλι πέρυσι πριν από τις εκλογές, όταν ο Γ. Παπανδρέου αρνήθηκε να δώσει στον Κ. Σημίτη την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και του πρότεινε θέση στην Α' Αθηνών, την οποία όμως αρνήθηκε εκείνος, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού, με αφορμή τη δήλωση Σημίτη, έλεγαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς ο Γ. Παπανδρέου δεν άφησε καμία αιχμή για τον πρώην πρωθυπουργό. «Ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε μια ερώτηση για το αν θα πρέπει να ερευνηθεί και η υπόθεση της Goldman Sachs και είπε ναι, εφόσον υπάρχουν στοιχεία», έλεγαν. *

ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΦΙΛΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΜΑΡΤΗ.ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΟΝ ΤΑ ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΑΛΛΟΝ ΛΕΩ ΘΑ ΔΟΥΜΕ .