ΑΡΓΑ ΠΛΕΟΝ ΧΑΛΑΣΑΝΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ.......


Στους δρόμους του εγκλήματος

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει στην Ελλάδα η παραβατικότητα των ανηλίκων, με τους επιμελητές να προειδοποιούν για επιδείνωση της κατάστασης. Την ώρα που η οικονομική κρίση χτυπά τα νοικοκυριά, όλο και περισσότεροι νόμοι αποκλείονται από προγράμματα επιμόρφωσης

Καταστροφικές είναι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην ψυχοσύνθεση στα νεαρά ηλικιακά στρώματα, ενώ οι αρμόδιοι επιμελητές ανηλίκων κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για δραματική αύξηση της εγκληματικότητας και ως εκ τούτου του αριθμού των ποινών που θα επιβληθούν σε νέους τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με το "Έθνος", ποινές σε 2.342 παιδιά επιβλήθηκαν την περίοδο 2008 - 2009 έναντι 1.876 την περασμένη χρονιά για αδικήματα σχετικά με ναρκωτικά, ληστείες, κλοπές, τροχαίες παραβάσεις και πώληση πλαστών CD, ενω το δικαστήριο Ανηλίκων της Αθήνας έχει επιβάλλει περίπου 50% περισσότερες ποινές και καταδικαστικές αποφάσεις σε ανηλίκους, σε σχέση με το 2009.

"Η κατάσταση θα χειροτερέψει τα επόμενα χρόνια, αφού η κρίση πλήττει αναμφίβολα και τα στρώματα ανηλίκων", επισημαίνουν οι αρμόδιοι φορείς.

Εάν σε αυτές τις περιπτώσεις προστεθεί και η γκρίζα εγκληματικότητα, δηλαδή ο αριθμός των εγκλημάτων που δεν περνούν ποτέ το κατώφλι της δικαιοσύνης, τότε η εικόνα είναι ακόμα πιο ανησυχητική για το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ναρκωτικά, ληστείες και κλοπές, όπως και αδικήματα που αφορούν αλλοδαπούς έρχονται σε πρώτο πλάνο, όπως προκύπτει από τους πίνακες της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων, ενώ ακόμα πιο σκοτεινός διαγράφεται ο ορίζοντας για το χάρτη της εγκληματικότητας τα επόμενα δύο χρόνια.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιμελητών Ανηλίκων, Ευαγγελία Δελαβέκουρα αναφέρει ότι "ο θεσμός του σχολείου απαξιώνεται ακόμα περισσότερο, οπότε οι ανήλικοι αποκλείονται από προγράμματα επιμόρφωσης και ουσιαστικά περιθωριοποιούνται ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο ευάλωτοι σε κοινωνικούς και ηθικούς κινδύνους".

ΠΟΛΛΥ ΑΡΓΑ ΠΛΕΟΝ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΚΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ.Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΕΙ Η ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΕΙ.