ΜΙΚΥ ΖΕΙΣ??????ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ????



Επιμένει ο πρωθυπουργός στο δίλημμα "καθαρή ψήφος ή πρόωρες εκλογές", γραμμή στην οποία κινούνται πλέον και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, γεγονός που ανεβάζει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο, δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές.

Μιλώντας την Τετάρτη σε συνεργάτες του, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια και επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας για μικροκομματικά όφελη.

"Τι ζητάει εβδομάδες τώρα από τις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ; Να σταματήσει η σταθερή μας πορεία προς τα εμπρός" είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Έχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών. Κι αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας, αυτό θα γίνει. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα".

Από τις Βρυξέλλες, ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της επιδεινώνει την ύφεση, ενώ ο εκπρόσωπος της Ρηγίλλης Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του με την κινδυνολογία και τους πολιτικούς εκβιασμούς, δείχνουν τον πανικό τους, εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Ο αρχηγός της ΝΔ, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Βίλφριντ Μαρτένς, δήλωσε ότι το κόμμα του στηρίζει τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά όχι το μείγμα πολιτικής της κυβέρνησης.

"Η ΝΔ έχει στηρίξει αποφασιστικά μέτρα και ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές για την επίτευξη της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Το κόμμα μας, άλλωστε, ξεκίνησε τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση και τα υποστηρίζει τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης", είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Και πρόσθεσε: "Έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις με ένα μείγμα πολιτικής που επιτυγχάνει λιγότερο από 50% αποτελεσματικότητα ως προς τη μείωση του ελλείμματος. Όπως έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις με αλλεπάλληλα μέτρα περιοριστικής πολιτικής, που επιδεινώνουν την ύφεση μάλλον, παρά περιορίζουν το έλλειμμα".

Το μήνυμα των εκλογών είναι διπλό, επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. "Βρισκόμαστε -είπε ο υπουργός Άμυνας- μπροστά σ' έναν διπλό κρίσιμο στόχο. Πρώτον να εκλεγούν άνθρωποι ικανοί να διαχειριστούν τη μεγάλη πρόκληση του Καλλικράτη, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της τοπικής ανάπτυξης. Δεύτερον, να βγει η χώρα ισχυρή, να διαφυλάξουμε δηλαδή την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα".

Ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα ΜEGA", εξαπέλυσε ανοιχτή επίθεση στον κ. Σαμαρά, τονίζοντας ότι με το να προσδίδει αντιμνημονιακό χαρακτήρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές χαϊδεύει τ' αυτιά των πολιτών και δεν τους λέει όλη την αλήθεια.

"Μετά τις εκλογές -είπε ο Γιάννης Ραγκούσης- η κωμωδία που παίζεται ενώπιον του ελληνικού λαού μήνες τώρα και κορυφώνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση τις τελευταίες μέρες, μπορεί να εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία αν η χώρα μπει σε συνθήκες αστάθειας, εάν η χώρα αποκτήσει μία αντιπολίτευση που μπορεί να ισχυριστεί ότι επικυρώθηκε αυτό που ζήτησε από τον ελληνικό λαό, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση για να συνεχίσει το έργο της, τη δουλειά της για τη διάσωση της χώρας, για την ανόρθωση της χώρας".

Απαντώντας, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι ο υπουργός Εσωτερικών "ή έχει πανικοβληθεί από τις αντιδράσεις της κοινωνίας, μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ή τον έχει συνεπάρει η εξουσία την οποία του έδωσε ο κ. Παπανδρέου".

"Προφανώς, ο πολιτικός πολιτισμός, η δημοκρατική αγωγή είναι αρετές άγνωστες στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου είναι υπεύθυνος γι' αυτές τις συμπεριφορές, οι οποίες καθιερώνουν πρότυπα αυταρχισμού και αλαζονείας στη δημόσια ζωή της χώρας" είπε ο κ. Λυκουρέντζος.

Αλέκα Παπαρήγα και Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκαν για μια ακόμη φορά στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι εκβιάζει τους πολίτες, τους οποίους κάλεσαν να απαντήσουν στις κάλπες.

"Αν στρέψω τη μνήμη μου προς τα πίσω, το ΠΑΣΟΚ ρέπει προς τον εκβιασμό πολύ συχνά" δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ, ενώ ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, από την Κέρκυρα όπου περιόδευσε, προέβλεψε ότι "το μήνυμα της κάλπης θα είναι ηχηρό και δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας". "Στις 7 του Νοέμβρη θα αμφισβητήσουμε το μνημόνιο. Θα το αμφισβητήσουμε από τα αριστερά, ενισχύοντας τις υποψηφιότητες του συνδυασμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς" είπε.

Αντίθετος με όσους θέλουν να δώσουν στις εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος εναντίον του μνημονίου εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι δυνατόν να περιφρονηθούν, να υπονομευθούν στο όνομα κάποιων συσπειρώσεων που γίνονται στη βάση της αντιμνημονιακής πολιτικής".

Παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη

Στις πολιτικές εξελίξεις παρενέβη την Τετάρτη ο Μίκης Θεοδωράκης. Μιλώντας σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, τόνισε πως αν ο πρωθυπουργός προκηρύξει πρόωρες εκλογές ο ίδιος θα ηγηθεί ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών.

"Εάν ο Γιωργάκης εκβιάζει πάλι για εκλογές, μόνο και μόνο γιατί οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα εγώ θα μπω επικεφαλής σ' ένα κίνημα ανεξάρτητων πολιτών".

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΥΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΙΜΩ ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΖΩΗ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΥ ΜΕ Κ.Κ.Ε. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ???? ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΩΝ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΙΜΗΤΗ Η ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑ ΣΥΣΩΜΟΙ ΣΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΜΠΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο BLOGGER. ΑΡΕ ΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΑ ΤΗ ΤΡΑΒΑΜΕ.Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ?????ΡΩΤΑΩ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΝΩ.ΜΟΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ Η ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΦΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΚΟΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.